Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Rune Hårstadsveen

[#10171] Even Pedersen og Anne Andersdatter, gift 1797 på Toten, men hvor i 1801?

Recommended Posts

Guest Rune Hårstadsveen

Even Pedersen Gran og Anne Andersdatter Gårder blir gift på Toten 7.3.1797. (Kausjonsmenn er Anders Gran og Jens Gårder). De får datteren Berte (dp. i Hoff 5.6.1797) på Gran og Marte (dp. i Hoff 11.5.1800) i Granstuen. Sistnevnte dør i Granstuen 1 1/2 år gammel og begraves 8.11.1801.Så blir paret borte for meg noen år... Finner dem ikke i 1801-tellinga (hvis da ikke Even Pedersen er i tjeneste på Gran, men uten kone). Datteren Berte er hos pleieforeldre i Granstuen.1807 dukker paret plutselig opp igjen på Toten. De døper da sønnen Anders (16.8. i Hoff - født på Jerstad).Mer vet jeg ikke om paret. Har ikke klart å identifisere dem som døde. Det ser ut til at både Berte og Anders vokser opp, og blir gift på Toten - begge da boende på Gudderud.Kan noen hjelpe meg med dette paret som en periode har 'forsvunnet' for meg? På forhånd takk for all hjelp!M.v.h. Rune

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bent Grotle

Hei! Vet ikke om du har registrert at på garden Nordre Hvattum på Gran bor paret Even Pedersen (52 år og husmann) med kone Anne Pedersdtr (36 år) i folketellingen 1801. Ingen barn er nevnt. Kan ikke se bort fra at Pedersdtr. er feil for Andersdtr. Muligens verdt å sjekke ut? Mvh Bent Grotle

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Det er også mulig at familien kan være utelatt fra 1801-tellingen. Hele 3 familier av mine egne forfedre mangler i tellingen: I Ås, i Drammen og i Fron. Felles for dem var at de var arbeider-/husmannsfamilier. Personene er å finne på de respektive stedene etter 1801.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rune Hårstadsveen

Muligheten for at de mangler i tellinga er sjølsagt tilstede, men det er det at de blir borte fra kildene i seks år, og har overlatt Berte til pleieforeldre, som gjør det hele så usikkert.Paret på Hvattum kan nok være verdt å sjekke ut. Er det noen som har kjennskap til slekter i Gran som kan bistå?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.