Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ketil Harbek

[#10202] Umulig å søke i FT etter navn med ü - ?

Recommended Posts

Guest Ketil Harbek

Jeg får ikke treff på navn stavet med 'tysk y', altså ü. Jeg vet positivt at personer med etternavnet stavet Bühring finnes, f.eks. i FT 1900 i Tønsberg (jeg finner dem jeg kjenner ved søk på fornavn i stedet), men jeg får dem overhodet ikke opp som treff ved søk på etternavn, hverken ved å søke etter Bühring, Buhring, Byhring, B?hring eller B*hring. Jeg vil jo gjerne finne de Bühring'ene jeg ikke kjenner fornavnet på - det skal være en del til. Finnes det noen måte jeg ikke har prøvd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Systemet liker ikke andre bokstaver enn vi finner i det norske. Når du vet at Bühring holdt til i Tønsberg kan du søke på Etternavn inneheld 'ring'. Da vil du blant annet få opp alle med etternavn Bühring/Büring.For det landsomfattende søket er det litt anderledes. Der stopper systemet å lese navnet når det kommer til en bokstav det ikke gjenkjenner, så søker du på etternavn er lik 'b' vil du få alle som har et etternavn som begynner på b hvor neste bokstav er utenfor det norske alfabetet.Dette er fryktelig tungvint, men vi har nok ikke helt vært klar over problemet før nå. Så snart semesterstart er over vil nok Jan Oldervoll se om han kan finne en løsning slik at systemet godtar andre enn norske bokstaver.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ketil Harbek

Takk begge to - det funker! Etternavn = 'b' var snedig. Det blir ikke så veldig tungvint, siden antall treff er overkommelig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.