Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ketil Harbek

[#10202] Umulig å søke i FT etter navn med ü - ?

Recommended Posts

Gjest Ketil Harbek

Jeg får ikke treff på navn stavet med 'tysk y', altså ü. Jeg vet positivt at personer med etternavnet stavet Bühring finnes, f.eks. i FT 1900 i Tønsberg (jeg finner dem jeg kjenner ved søk på fornavn i stedet), men jeg får dem overhodet ikke opp som treff ved søk på etternavn, hverken ved å søke etter Bühring, Buhring, Byhring, B?hring eller B*hring. Jeg vil jo gjerne finne de Bühring'ene jeg ikke kjenner fornavnet på - det skal være en del til. Finnes det noen måte jeg ikke har prøvd?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Systemet liker ikke andre bokstaver enn vi finner i det norske. Når du vet at Bühring holdt til i Tønsberg kan du søke på Etternavn inneheld 'ring'. Da vil du blant annet få opp alle med etternavn Bühring/Büring.For det landsomfattende søket er det litt anderledes. Der stopper systemet å lese navnet når det kommer til en bokstav det ikke gjenkjenner, så søker du på etternavn er lik 'b' vil du få alle som har et etternavn som begynner på b hvor neste bokstav er utenfor det norske alfabetet.Dette er fryktelig tungvint, men vi har nok ikke helt vært klar over problemet før nå. Så snart semesterstart er over vil nok Jan Oldervoll se om han kan finne en løsning slik at systemet godtar andre enn norske bokstaver.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Harbek

Takk begge to - det funker! Etternavn = 'b' var snedig. Det blir ikke så veldig tungvint, siden antall treff er overkommelig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.