Gå til innhold
Arkivverket

[#10244] Mor til Gunhild Klausdtr. Klakegg,Jølster?


Gjest Karoline Røen
 Del

Recommended Posts

Gjest Karoline Røen

Gunhild(1740-1795)var g.m Johannes Rognaldsen Gjerland fra Haukedalen,Førde.Hennes far var Klaus Johannessen Klakegg f.ca.1699.Hvem var han gift med? Kan noen hjelpe? Mvh.Karoline Røen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...
Gjest Yngve Nedrebø

Claus Johannessen Klakegg var i 1727 gift med Marte Andersdatter, som han da fikk sønnen Anders med. I kirkeboken står det ikke navn på mor da Gunhild Clausdatter ble døpt 31. mars i 1739, men siden det ikke er registrert et nytt ekteskap på Claus, regner jeg med at det er samme kone i 1739 som i 1727.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Den eldste kirkeboken (1696-1727) fra Jølster er ført på et noe spesielt vis, alfabetisk, men bare for noen bokstaver. Vielser for menn på C er ikke å finne i det bevarte materialet, slik at vi ikke får se noe gardsnavn for Marte Andersdatter, og det er jo dessverre et temmelig vanlig navn. fadrene kan kanskje gi et hint.Da Gunille ble døpt var fadrene Arne Klageg, Lars Klageg, Sygneve Klageg, Sygneve Erichstad, Marte Øfvrebø.Da broren Anders var døpt i 1727 var Steffen og Lars Klageg, Jens Bolset, Ragnille og Dordi Klageg fadre.Men det betyr at jeg ikke har noe klart svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.