Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Einar Dahle

[#10357] Hvilke søkemåter finnes det?

Recommended Posts

Gjest Einar Dahle

Jeg prøver å finne fram i dette virr-varret av informasjon, og ender med hodet mot veggen. Det jeg trenger er en søkemotor som kan brukes ved å skrive inn etternavn eller fult navn, eller kun navnet på det aktuelle stedet. Tenker spesielt på folketellinger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Øyvind Gjervik

Du må huske på at den gang folketellingene fant sted, så ble gjerne person- og stedsnavn skrevet på en helt annen måte enn nå. Ikke skriv opp hele navnet på person / sted i søkemotoren. Tast gjerne inn de 2 første bokstavene i gjelende navn.Gjertrud kan gjerne ha vært Gierterud. Elisabeth kan ha vært Lisbeth. Melheim kan ha vært Mælem. Bergen kan ha vært Biergen o.s.v..Du er langt ifra den første som har strevd med søkemotoren, men det går nok fint bare du får taket på det.Søkemotorene inne på Digitalarkivet fungerer dessverre ikke etter dine ønsker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.