Jump to content
Arkivverket

[#10503] Friderich Foswinkell, kjøpmann i Bergen 1750-tallet


Guest Andreas Snildal

Recommended Posts

Guest Andreas Snildal

Er det noen som har opplysninger om Friderich Foswinkell som var kjøpmann i Bergen på 1750-tallet (og helt sikkert tidligere)? Fra 1751 til 1753 har han en sak mot Mikkel Nilsen Pelleg, kjøpmann i Lyngen i Troms, angående en del gjeld som Mikkel Pelleg ikke har klart å betale tilbake. Saken ble ført for Foswinkell av Erik Lorch i Lyngen, og det endte med at Foswinkell vant over Pelleg.Jeg er i grunn ikke interessert i opplysninger om Friderich Foswinkells slekt, men mer personalhistorisk om Foswinkell. Jeg prøvde å søke litt på Google etter navnet Foswinkell (med varianter som Fosvinkell, Fosvinkel, Foswinkel), men fant ingen sider i Norge med dette navnet. Derimot fant jeg en drøss med nederlandske sider, så det kan virke som om dette er et nederlandsk slektsnavn.Mvh. Andreas Snildal, Oslo

Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Davidsen

Han var fødd 1712 i Tyskland. Kom til Bergen som kjøpmannslærling 1729, fekk kjøpmannsborgarskap der i 1746. G.s.å. m. Elisabeth Margretha Meyer. Gjennom dette ekteskapet fekk han 1750 hand om eigedomen Nygård som han bygde ut til ein av dei vakraste lyststadene i Bergen. Planta Nygårdsalleen og bygde eit anlegg på Florida. I 1772 erva kona Bleken gard òg som låg i fjellsida om lag der Skansen er no. Den vart òg bygd ut. Han døydde i 1799. (Kjelde: Bergen byleksikon)

Link to post
Share on other sites
Guest Andreas Snildal

Hvilken rask respons! Tusen takk, det var akkurat dette jeg var ute etter! Tar selvsagt imot alle andre relevante opplysninger om Foswinkell og hans kjøpmannsvirksomhet i Bergen.Hilsen Andreas

Link to post
Share on other sites
Guest Heidi Tofterå Slettemoen

Han har fortsatt en gate oppkalt etter seg i Bergen. Nærmere bestemt FOSSWINCKELsgate (fra Christies gate til Allègaten) på Nygårdshøyden / nedenfor universitetet.Forøvrig kaller byleksikonet ham for Johan Fredrik Fosswinckel.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.