Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Frank Ødegård

[#10545] Feil i folketellingen 1801 mht kjønn

Recommended Posts

Guest Frank Ødegård

Jeg holder for tiden på med gransking av slekten på min farmors side. En av mine forfedre, Johan Hansen, er i folketellingen for 1801 oppgitt å være boende på gården Majer (Magier) på Toten, med kone og 3 barn. Det ene av barna heter iflg tellingen Johanne Johansdatter, og var 4 år. Dette må positivt være feil. I kirkeboka opplyses det at SØNNEN Johannes ble døpt 26/7-1797. Jeg finner ingen opplysninger om en datter ved navn Johanne født i årene før eller etter. Jeg har sjekket alle mulige andre kilder, men kan ikke skjønne noe annet enn at folketellingen er feil. Den samme feilen går igjen i de originale tellelistene. Har noen oppdaget samme feil vedr andre personer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

det finst nok ein del slike. og det er sjølsagt vanskeleg å vita kva som er rett. Truleg er teljinga feil. Hugs på korleis ho vart teken opp: Presten samla alle husfedre på kyrkjebakken og spurte dei kven som heldt til i hushaldet hans. At han då kan ha mishøyrt Johanne for Johannes er vel ikkje så merkeleg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.