Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Atle Stendal

[#10548] Hansine Albertine Hansdatter og hennes opphav.

Recommended Posts

Gjest Svein Atle Stendal

Hansine Albertine Hansdatter ble født på Strusshamn høsten 1837. Hun ble døpt 27. oktober. Hennes mor var Maria Nilsdatter (?)Faren het Hans Absalonsen. Er han identisk med en Hans Absalonsen Tovik i Austevoll ? Hvem var disse ? Hvor finner jeg mer om dem ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Hansine Albertine ble født 16. oktober 1833, og døpt 27. oktober samme året i Strusshavn (Askøy). Foreldrene var 'Pige Marie Nielsdatter, tjener hos Skræddermester Øvre i Bergen' og 'Uk Skræddersvend Hans Absalonsen i Bergen'.Foreldrene synes ikke å ha giftet seg etter fødselen heller, og dermed er det vanskelig å komme opp med sikker identifikasjon. Men siden farens navn er såvidt sjeldent skal vi gjøre et forsøk. I Hovedrullen for Bergen 1840-1860 nevnes det kun en Hans Absalonsen: Hans Frederich Absalonsen, født i Domkirkesoknet, oppgitt dåpsdato 5. mars 1813. Denne karen var 5. august 1840 blitt 'permitteret til Fahrsund', og synes å ha bodd der også i 1844, da han ble slettet av rullen i Bergen. Han var overført fra Ungdomsrullen i 1829, og der står det en interessant opplysning 'Fra 1826 til 1831 i Skrædderlære hos Togstad i 13/22'.Hans Frederich Absalonsen har vært i skredderlære, er ventelig blitt skreddersvenn (i 1831), og er tilsynelatende den eneste Hans Absalonsen i Bergen ca. 1833.Da skulle det altså være svært gode muligheter for at barnefaren i Strusshavn i 1833 er Hans Friderich, sønn av Absalon Absalonsen matros og Johanne Johannisdtr i 9-27, født 18. februar 1813 og døpt i Domkirken 5. mars samme år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.