Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Marit Kathiravelu

[#10575] Hvor lete,for å finne de som er født og død et.1900?

Recommended Posts

Guest Marit Kathiravelu

Hvor leter man etter de som er født,døpt,komfirmert,gift,død/begravet,bosatt,etter 1900? Og hvor leter man etter aner som er født i Tromsø på 1800tallet,men som siden flyttet på seg? Er ALLE personer oppført i listene i arkivforumet?Min farfars far har til nå vært UMULIG å finne noensteder,enda han var født på Bryggja i Nordfjord ,i Davik prestegjeld ( som ligger i Rimstadalen).Han dro i voksen alder tilBergen og bosatte seg der,og døde så der.) Takker for ALL hjelp ang.hva/hvor eg skal lete !Takk!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Lars G. Hukkelaas

Hei. Du har jo mange spørsmål. En god del av de som ble født etter 1900 lever jo fortsatt. Anskaff deg telefonkatalogen på CD-rom og begyn å ringe rundt, hvis du virkelig vil bli kjent med din nære slekt er dette en meget fin måte å gjøre det på. Jeg skal garantere deg at 99 % av de du treffer er meget hyggelige og hjelpsomme personer. Jeg har brukt denne metoden i flere år så det er absolutt å foretrekke. Lykke til. Lars.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Bjørnaas

Når det gjelder din farfars far så kan du jo legge inn en etterlysning i dette forumet, så kan kanskje noen hjelpe deg, enten direkte eller ved å gi deg mer konkrete tips.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sigbjørn Sandsmark

Dei som fortsatt lever har jo skattefuten kloa i,gå inn på DIS-Norge-Genealogiske resusser der ligger skattelistene for hele landet med opplysninger om adresse fødselsår osv.Forutsetningen er at man har et navn å søke på. Mvh Sig---

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Du kan også prøve kirkebøkene på mikrofilm, de finnes for veldig mange steder helt frem til ca. 1920. Det får du vite hos ditt nermeste bibliotek, de har oversikt over filmet materiale og også leseapparat. Da må du selvfølgelig vite fødested, eventuelt hvor de ble gift / konfirmert og døde. Om det er filmer fra andre plasser enn det fylket du bor i bestiller biblioteket dem for deg på fjernlån.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per Håkon Christiansen

Du reiser spørsmål som er blitt besvart mange ganger i dette forumet. Hvis jeg skulle si noe generelt, så er det at mange av kildene etter 1900 er lukket for innsyn av personverngrunner: statlige folketellinger i 100 år, kommunale i 60 år, osv, andre kilder kan ha kortere eller lengre bindingstid, og det du da sitter igjen med av åpne kilder er skattelister (åpne), dødsfall (åpne, men kan være problematiske å finne, noe ligger ute på nett), telefonkataloger, adressekataloger, lokalaviser med omtale, bygdebøker og lokalhistorie, privatarkiver, bedriftsarkiver o.l. Det mest fornuftige, hvis du har den muligheten, er derfor i første omgang å kontakte dine eldre slektninger (evt deres naboer) og spørre og grave mens du har dem og NOTERE både opplysningene og kilden; lete opp gamle fotografier og få greie på hvem personene er, lete etter kort- og brevsamlinger, dokumenter av alle slag, i det hele tatt alt som lett forsvinner når en person avgår ved døden og boet ryddes. Begynn der, alt annet befinner seg i offentlige arkiver av en eller annen sort. Det kan du gå løs på når du har tid. Det er underlig hvordan levende kilder forsvinner før du får snakket med dem, eller du sitter igjen med en mengde spørsmål du aldri får svar på....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Olav Haugom

www.telefonkatalogen.no er også en kilde, som er gratis og alltid tilgjengelig. Bare å registrere seg, så får du tilgang. Kan finne litt informasjon om familie, så lenge en kan søke på samme adresse. Dersom både mor og far er oppført og kanskje barna har mobiltelefon, så kan en greie å hente ut noe informasjon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.