Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Anita Holck

[#10696] Hr. Hans Christensøn Paust/ Paus ca. 1670-80

Recommended Posts

Guest Anita Holck

Jeg går bakveien i et forsøk på å finne ut mer om en Anfind Jacobsøn Kipper (Holck) i Trondheim:Den 28 november 1682 begjærte Anfind Jacobsøn Kipper, som i ti års tid har tjent den hederlige mand Hr. Hans Christensøn Paust, å bli trolovet...osv. I Mantall for Byskatten 1683 står: Anfind Kieper fra Nomdahlen, men i Trondhjems Pantebok for 1690 kalles han Anfind Jacobsen Holck og han var barnefødt i Akerø gjeld i Romsdalen. Jeg kan ikke finne noe Akerø i Romsdalen, kan det være Aukra i Sogn og Fjordane?Jeg har registrert en Hans Christensøn Paus, ca. 1650-1692, res.kap., Fosnæs i Namdalen, g. 1675 med Regitze (Risse) Randulf. Kan det være ham Anfind tjente hos i ti år? Jeg kan ikke finne ham i prosjektet 'Norsk Prestehistorie'. Hadde han et annet yrke, i så fall hva?Anita

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Knut Bryn

Vi får vel si at tampen brenner på spørsmål 1. Du spør: 'Jeg kan ikke finne noe Akerø i Romsdalen, kan det være Aukra i Sogn og Fjordane?' Svaret er Aukra i Møre og Romsdal. Aukra er en av nabokommunene til Molde.Så til spørsmål 2: Hans Christensen Paus var sogneprest i Fosnes ca. 1672-1682. Jeg vet ikke hvorfor du ikke har funnet ham i 'Norsk Prestehistorie' for han er jo vitterlig med der (se Lenke ) . Han er også omtalt i Svein Tore Dahls bok 'Geistligheten i Nord-Norge og Midt-Norge i tiden 1536-1700'. Her går det fram at han døde i 1682, og det var vel kanskje da Anfind dro til Trondheim? Jeg nevner også at H. C. Paus i 1679 betalte (skatt?) for seg selv, sin kone, en stuepike, to tjenestedrenger og fire tjenestetøser. Anfind var kanskje en av drengene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anita Holck

Hjertelig takk til deg, Knut!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.