Gå til innhold
Arkivverket

[#10746] Jernbanemann


Gjest Hege Dåpan
 Del

Recommended Posts

Gjest Hege Dåpan

Ole Martin Olsen f.1860 og Karen Petrea Olsdtr. f.1855 hadde en sønn som flyttet til Mo I Rana og ble jernbanemann der. Hans navn var Anton f. i Siljan i Telemark 1888 og han brukte etternavnet Vierød. Finnes det noe etterslekt der ute? Hege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er det tre eller færre som har Vierød/Vierud som etternavn. Ved søk i skattelistene år 2000 var det ingen i det hele tatt! Men det kan jo være etterkommere som bruker et annet navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Flere Wierød i skattelistene, ingen i Nord-Norge. Telefonkatalogen har heller ingen med dette navnet i 'Nord-Norge'. ¨ Han KAN jo ha hatt døtre..... Laila

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gitte J. Martinsen

Hei.Etter en rask titt i skatteliste, finnes det noen Wierød på Siljan i dag. Er det et sted å begynne tror du? (bt.no/skatt for 2001 blir lagt ut på nettet i morgen). Vennlig hilsen Gitte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hege Dåpan

Tusen takk for innspill. Det er en gård i Siljan som heter Vierød, og Ole Martin og Karen Petrea var innom der. De hadde gården fra 1888 til 1900 og flyttet så til Saga u/Torsholt i Siljan. En annen sønn, Nils, kalte seg også Vierød, mens eldste sønn, Olaf Martinius, kalte seg Skogheim. Ettersom de mest sannsynlig bare tok det etternavnet/gårdsnavnet de syntes eller føltes mest om, er det veldig vanskelig å finne etterkommere. Men Anton var gift (med hvem?). Mvh. Hege

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.