Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Wenche Lofthus

[#10752] Emigranter fra Bergen 1903

Recommended Posts

Guest Wenche Lofthus

Min tippoldefar Aksel Rudolf Erikson (f.1875 i Sverige) og hans kamerat Carl Magnus Carlson (f.ca.1872 i Sverige) - begge svenske statsborgere, men gift og bosatt på Flesland - forlot Bergen den 7/8-1903. Iflg. 'Emigrantar frå Bergen 1874 - 1930' skulle de til Philadelphia med Cunard Line. Jeg har forstått det slik at passasjerene ble fraktet til England (fortrinnsvis Liverpool) med andre linjer, og derfra gikk ombord i Cunards skip. Jeg har ikke klart å finne de to emigrantene igjen i USA.Hvilke muligheter har jeg til å finne ut hvilket skip de benyttet fra Bergen, når og hvorfra de (evnt.) forlot England (og med hvilket Cunard skip) samt når/hvor de evnt. ankom USA?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest per helge seglsten

Jeg vil anbefale deg en etterlysning på denne siden: http://www.norwayheritage.com Den handler bare om emigrasjon og skipslister, og mange får god hjelp. Jeg vet at de blant annet har oversikt over hvilke ruter de forskjellige selskapene brukte, slik at du trolig vil kunne få vite hvilken havn i Amerika dine to gikk i land i. For øvrig ser jeg at skipene som dro fra Bergen, veldig ofte skulle til Newcastle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wenche Lofthus

Takk for informasjonen! Jeg skal førsøke der. Hilsen Wenche

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.