Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy

[#10852] Skifte etter Niels Andersen Toftevaag fra Herdla

Recommended Posts

Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy

Jeg er blitt fortalt at da ovennevnte person gikk bort, ble det sendt en sakfører (innleid av etterkommerne) for å finne ut sannhetsgehalten i følgende historie: 3 gjeterjenter fra en øy utenfor Skotland skulle ro hjem igjen i hver sin båt. Det blåste opp til et forferdelig uvær og jentene drev fra hverandre og etter noen dager var de kommet opp under Norskekysten. Ei av jentene havnet på Herdla. Hun skulle visstnok være stinn i penger og sakføreren skulle reise til Skotland for å sjekke om dette var sant. Budskapet sakføreren hadde med seg tilbake var at der var så mye penger i denne arven at de ansatte i banken ikke ville ha noen jobb mer, hvis pengene ble tatt ut.Vil en slik historie være nedskrevet/protokollført noen steder, slik at man kan få avkreftet/bekreftet om der i det hele tatt finnes noen sannhet i dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy

Tydeligsvis så var nok dette den rette historien, og da får jeg tolke den slik at der ble aldri funnet noen skotsk jente som strandet i Herdla og ble gift der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.