Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Solfrid Vestaberg Ormøy

[#10852] Skifte etter Niels Andersen Toftevaag fra Herdla

Recommended Posts

Guest Solfrid Vestaberg Ormøy

Jeg er blitt fortalt at da ovennevnte person gikk bort, ble det sendt en sakfører (innleid av etterkommerne) for å finne ut sannhetsgehalten i følgende historie: 3 gjeterjenter fra en øy utenfor Skotland skulle ro hjem igjen i hver sin båt. Det blåste opp til et forferdelig uvær og jentene drev fra hverandre og etter noen dager var de kommet opp under Norskekysten. Ei av jentene havnet på Herdla. Hun skulle visstnok være stinn i penger og sakføreren skulle reise til Skotland for å sjekke om dette var sant. Budskapet sakføreren hadde med seg tilbake var at der var så mye penger i denne arven at de ansatte i banken ikke ville ha noen jobb mer, hvis pengene ble tatt ut.Vil en slik historie være nedskrevet/protokollført noen steder, slik at man kan få avkreftet/bekreftet om der i det hele tatt finnes noen sannhet i dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Solfrid Vestaberg Ormøy

Tydeligsvis så var nok dette den rette historien, og da får jeg tolke den slik at der ble aldri funnet noen skotsk jente som strandet i Herdla og ble gift der.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.