Gå til innhold
Arkivverket

[#10854] Johanna Ellingsd. Veitebergsbakke ( 1752 - .. ) Jølster


Gjest Jørn Herstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Jørn Herstad

Johanna Ellingsdatter Veitebergsbakke ( f.1752 i Jølster) var gift med Jo/Jon Olavson/Olsson BEFRING ( fra bruk 2 )og fikk barna : Ola Jonson (1793) og Elling Jonson (1795).( Jo/n Olsson Befring var Lagrettemann 1795 døde 51 år gammel i 1803.)Søker deres aner - men først og fremst , hvem var Johanna´s foreldre og søsken ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Brede

Hei! Kan den Johanna Ellingsdatter Veitebergsbakke du leter etter være den Johanna fra Veiteberg som giftet seg først med Knut Ellingsen Veitebergsbakke i 1779 og som eventuelt som enke har giftet seg på nytt med Jon Olsson i 1790? I så fall er hun datter av Elling Olsen Veiteberg og Maren Finde Tollefsen (Bjorseter) Mvh Odd Brede

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jørn Herstad

Hei Odd. Det er to forskjellige ;Johane f,1752 ( g.m. Jon Olsson Befring ) og Johanne f. 1760 ( g.m. Knut Ellingson Veitebergsbakke )Faren til Johane Ellingsdtr. Veieberg/sbakke er mulig en av disse ;Elling Olsen Veiteberg gift med Maren Finde Tollevsd Bjørset 02.02.1747 , ellerElling Knudsen Vedeberg gift med Marte Sakkariasd Befring 15.06.1749.Er det andre som vet noe om disse anene og etterkommere ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Ikke mye å hente i Bygdebok for Jølster, annet enn om et tips (som vel peker mot foreldrepar nummer to) kan være at Knut Veitebergsbakke var formunder for barna Ola Jonson og Elling Jonson da faren døde i 1803.Denne Knut kan kanskje være nevnte Knut Ellingson V., og i tilfelle en bror av Johanne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jørn Herstad

Hei Heidi, ditt resonnoment er nok riktig ;Knut Ellingson Veitebergsbakke ( antagelig bror av Johanne ) siden han var verge/formynder for barna når hun ble enke.Så det må være en av de to nevnte ELLING-er som er deres far.?Kan noe hjelpe meg med Mitt problem ; Elling-er / ev. Knut-er på Veiteberg / Veitebergsbakke FØR 1800 - og deres barn ?Jeg har ikke 'Soga om Jølst' - har noen av dere ?Mvh Jørn i Drammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.