Gå til innhold
Arkivverket

[#10869] Finske stedsnavn i folketellingene


Gjest Audun Lona
 Del

Recommended Posts

Gjest Audun Lona

Når man søker i folketellingene for våre nordligste fylker, finnes det en rekke mennesker som er født på finsk side av grensen. Jeg har funnet flere i samme familie som har vært registrert som født på samme sted , f.eks Sodnakylä. I en og samme liste har dette stedsnavnet opptil 3 stavemåter. Finnes det en enkel måte å rette opp disse på, uten å gå inn å foreslå korrektur for hver enkelt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Normal skal det ikkje rettast i det heile; det er rett! Hos skal ikkje namnet stavast slik eg eller du meiner det burde ha vore stave; det skal stavast lik teljaren har ført det inn i listene. Og du kan tenkja deg situasjonen: teljaren kunne sikkert ikkje finsk og, sidan det var stor innflytting til Norge frå Finland på slutten av 1800-talet, den som skulle teljast kunne kanskje ikkje norsk, men måtte likevel sei kvar han var fødd. At det då vart mange merkelege stavemåtar burde ikkje forbausa nokon. Det same gjeld elles også norske kommunenamn. Du vil ikkje tru kor mange forskjellige stavemåtar ein finn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.