Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Tore Granly

[#10892] Hvor ble ikke-døpte personer registrert

Recommended Posts

Guest Tore Granly

Hei. Hvis foreldrene av forskjellige grunner valgte å ikke døpe sine barn hvor ble disse barna registrert da. Jeg tenker på 1800-tallet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Steinar Vasaasen

For Stange på Hedmarken som jeg kjenner best ble disse innført i kirkeboka selv om de ikke var døpt. På slutten av 1800 og begynnelsen av 1900-tallet førte presten disse under 'dissentere' ihvertfall i Stange sogn. Kirken fungerte som folkeregister. Derfor kan du finne en del i kirkeboka også for de som stod utenfor statskirken.Med hilsen Steinar Vasaasen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Solfrid Therese Henriksen

I Nøtterøy Klokkebok ble noen av min bestemors søsken ikke registrert fordi de ikke ble døpt.Dette gjaldt 3 av dem, mens en var født 1901, døpt 21/9 1917, en annen var født 1903 og døpt 21/9 1917. Begge konfirmerte seg 30/9 1917. Disse to var ikke ført inn i kirkeboken før de var døpt. De tre andre som ikke døpte seg i det hele tatt, er ikke å finne registrert noen steder. Det var 9 barn født utenfor ekteskap med samme far. Sansynligvis ville nok ikke foreldrene snakke med presten, men da er det rart at de likevel døper noen av barna som små. Men disse to som døpte seg i voksen alder tror jeg gjorde det fordi faren døde i 1915, og man måtte kanskje ha konfirmasjonsattest for å få jobb eller flytte?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Var det ikke sånn at man måtte være konfirmert for å få lov til å gifte seg i kirken? Laila

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.