Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Barbro Ramstad

[#10933] Er det noen som kan hjelpe meg med Ramstadslekten? Har skreve nytt innlegg.

Recommended Posts

Gjest Barbro Ramstad

Aksel Ramstad var fødd i Sørvågen i Lofoten den 25.04.1897. Han dødde 18.10.1955. Han var fisker og bonde på Sørvågen. Han giftet seg senere med Ingrid Kristine Bendiksen fra Borge i Lofoten. Aksel Ramstad hadde åtte brødre og en søster, tror jeg. Ingrid Kristine Bendiksen ble fødd 23.02.1902 på Borge i Lofoten. Hun dødde 05.01.1985/86. Hun og Aksel Ramstad fikk fire barn. Alf Oberg, Snefrid, Gerd og Otto. Alle med etternavn Ramstad. Foreldrene til Ingrid Kristine har jeg problemer med. Moren hette Amanda Løvdahl og faren hette Severin Bendiksen. De var ikke gift. Moren giftet seg derfor senere og tok derfor etternavnet Løvdahl. Amanda Løvdahl var fødd på Borge i Lofoten, jeg hvet ikke når. Og jeg hvet heller ikke hvilket år hun dødde. Moren til Amanda hette Anna. Mer hvet jeg ikke om henne. Faren til Amanda hette Sivert Sivertsen, så sannsynligvis hette Amanda Sivertsen til etternavn før hun giftet seg.Faren til Ingrid Kristine Bendiksen hette Severin Bendiksen. Han kom fra Borge i Lofoten. Han var bonde og sannsynligvis fisker. Mer hvet jeg ikke om han. Er det noen som hvet hvilket år han ble fødd og hvilket år han dødde? Og hvem foreldrene hans er?Foreldra til Aksel Ramstad hette Birgitte Oline Eliassen og Adolf Ramstad. De hadde ni barn sammen, Einar, Sigurd, Trygve, Alvhilde, Elias, Sverre, Aksel, Peder og Gunnar. Birgitte Oline Eliassen var fødd på Sørvågen/Moskenes. Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvilket år hun ble fødd og hvilket år hun dødde? Og hvem som er foreldrene hennes? Jeg hvet heller ikke hviket år hun og Adolf Ramstad giftet seg.Adolf Ramstad ble født i Nærøy kommune i 1864. Han hette egentlig Adolf Larsen. Men han kom sannsynligvis fra en gard som hette Ramstad, for da han flyttet til Sørvågen skiftet han etternavn til Ramstad. Adolf Ramstad dødde i 1923. Er det noen som kan hjelpe meg med å finne hans foreldre? Og hvor de kommer fra? --------------------------------------------------------------------------------

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Heidi Lyshol

Jeg har noen sunnmørske Ramstad-folk i min base - men da jeg kjørte en søking i 1865-folketellingen, var det over 500 garder som het Ramstad, i de fleste fylker.Det virker som om din Adolf kan være sønn av en Lars - søk på Ramstad i 1865, snevre inn til fornavn Lars, så kan du begynne å kikke...Skal vi holde oss i Nord-Norge, er her en kandidat: LenkeJeg kan ikke nok geografi til å vite om dette er nær Nærøy/Sørvågen - men det kan kanskje du?Lykke til!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.