Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Eva Seim

[#10997] Gausdal : Jacob Nicolaisen Nordgaardshaugen og Paul Andersen Megrunden

Recommended Posts

Guest Eva Seim

Er det noen som vet hvem disse to var gift med? Jeg vet ikke når de har giftet seg. Men i 1830 er disse to personene omtalt i forbindelse med et arveoppgjør, der det fremgår at de handler på vegne av sine koner. Konenes navn er ikke oppgitt, og det er det jeg søker etter nå.Har du ellers annen info om disse mennene/parene tar jeg også imot denne med takk.Hilsen Eva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Det er lenge siden denne etterlysningen ble lagt ut, så du har kanskje funnet det du var ute etter i mellomtiden, men Jacob Nicolaisen Nordgården giftet seg 22/6 1817 i Svatsum med enken Ingrid Olsdtr. Nordgårdshaugen. Jeg vet ikke mer om henne, men han var døpt 19/10 1786 i Gausdal, bodde da muligens på Hole-eie. Foreldrene var Nicolai Nicolaisen Moen og Anne Paulsdatter, opprinnelig fra Holumshagen i Fron. De bodde på flere husmannsplasser i Svatsum.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest eva seim

Jo, jeg har funnet ut det sammen som deg. Men tusen takk skal du allikevel ha for svar!Jeg kan også tilføye at Ingrid hadde vært gift med Ole Toresen Nordgårdshaugen som døde i 1814. De to hadde sønnen Tore Olsen (født i 1802, året før paret giftet seg). Jeg tror også at Ingrid hadde to uekte barn fra før, Sigrid og Anne; kanskje begge med samme far Anders Olsen.Og Paul Andersen var gift med søsteren Anne Olsdatter. To andre søstre var Berit og Marit Olsdatter. Foreldrene til disse 4 søstrene var Ole Olsen og Berit Andersdatter. Disse giftet seg i 1770 og vielsen er innført i kirkeboka for Gausdal. Men jeg tror at dåpen til alle barna deres ble innført i kirkeboka i Fron, og tapt i brannen der.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.