Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ingjerd van Bruggen

[#11043] Kristine / Kerstin Johnsdatter fra Wärmland, reist til Amerika

Recommended Posts

Guest Ingjerd van Bruggen

Hei!Jeg har et problem som jeg har holdt på med en stund, og nå har jeg gått tom for ideer.Kerstin (Kristine) Johnsdatter fra Eda i Wärmland (f. 26.jan.1859) kom til Norge (Kristiania) i 1879. Der bodde hun noen år, for hun var fadder i 1889. Så skal hun ha reist til Amerika, bosatt seg i nærheten av Brainerd i Minnesota (på en gård i området der), og giftet seg med en franskmann. De fikk ingen barn. Dette er alt jeg vet.Har dere noen lure tips å komme med om hvordan jeg skal klare å finne henne igjen? Det skulle vært gør'artig å visst hva hun ble gift....Takker på forhånd for svar og hjelp! Hilsen Ingjerd :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Har du sett i kirkeboka når hun dro? Det finnes mange, for mange, kandidater som dro med hennes navn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ingjerd van Bruggen

Hei Nina!Tusen takk for respons på innlegget mitt, som var så gammelt nå at jeg nesten hadde glemt det var der.Nå har det seg sånn at jeg faktisk har klart å finne damen. Jeg satte meg ned og leste side for side i 1900-census-en for Crow Wing County (jeg visste hun bodde i Brainerd eller omegn og at hennes søster Anna bodde sammen med henne), og endelig fant jeg henne. Har fått obituries og greier fra USA.Hun var ikke gift med en franskmann, men med en fransktalende canadier (født i Minnesota, men dog....). Gift med Theodore Hart.Det tok tid å finne henne, men den som gir seg er en dr.... (sa Bestemor bestandig).Hilsen Ingjerd :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Gratulerer, Ingjerd! Flott jobba! Denne hadde det nok ikke vært lett å finne, om du ikke hadde hatt tålmodighet! Laila

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.