Jump to content
Arkivverket

[#11053] Hvem er Anders Nielsen Mittvedt ca 1802-xxxx sin far?


Guest Jan Ragnvald Torsvik

Recommended Posts

Guest Jan Ragnvald Torsvik

Min farmor sin mormor hette Cecilie Andersdatter. Hun ble født på Midtvedt i Sund og flyttet til Skålevik der hun ble gift med Ole Olsson. Cecilie er født 25.feb.1844 og døpt 24.mars 1844. Foreldre var Anders Nielsen og Gjertrud Grimsdr. Når jeg nå søker i databasen konfirmerte i Sund finner jeg igjen Anders Nielsen med oppført far= Jens Østvedt. Jeg har tidligere antatt at Anders sine foreldre kunne være Nils Winzentsen og Cissele Asersdr. Hva kan være forklaringen på at far til Anders Nielsen heter Jens, og ikke Niels/Nils?

Link to post
Share on other sites
Guest Heidi Tofterå Slettemoen

I kolonnen hvor det er valgt å bruke 'far' fordi det er flest av dem, står det 'Forældrenes eller huusbondens, Pleieforældrenes Navn og Boepæl' i originalen. Det kan etterhvert bli lagt til som dokumentasjon - det er ihvertfall foreslått.På Anders Nilsen Midttvedt står det 'hos Jens Østtvedt' og ikke 'hos foreldrene'. Ifølge kirkeboka ved konfirmasjon er han døpt 11.7.1803 og konfirmert 21.10.1821.

Link to post
Share on other sites
Guest Jan Ragnvald Torsvik

Takk for svar. Savnet mulighet til å slå opp i dokumentasjon på denne basen, er det litt tilfeldig hvorvidt denne funksjonaliteten blir brukt i de ulike databasene? Ellers må eg sei takk for at du (Heidi) registrerer dette, med 2 små barn er det stort sett internett og nær familie som blir min mulighet til å leite i gamle data. Takk for innsatsen!

Link to post
Share on other sites
Guest Tore Nordvik

Kirkeboken for Sund bekrefter at Nils Wincentsen og Cissele Assersdtr Midttveit er foreldre til Anders Nilsen.Jeg har endel opplysninger om forfedrene, så er du interessert så gi beskjed.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.