Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Heidi Lyshol

[#11056] Marit Olsd. Myklebust, død 1759, g. med Hans Jonsson Søre Vartdal - foreldre?

Recommended Posts

Gjest Heidi Lyshol

Denne damen skal være født på Toregarden, Myklebust, Vartdal, Møre og Romsdal, og det kan godt være hun er nevnt i ei av Vartdalsbøkene. Men jeg kommer ikke til å ha tilgang på dem før i romjula, og jeg ville så gjerne tette litt i det stamtreet NÅ...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hanne Heen

Hei Heidi Sitter for tiden med Vartdal boken på hjemlån og der står følgende under Toregarden. Ola Larsson Buset, født ca. 1635, død før 1712, bygsla denne gården i 1650-åra. I 1657 fora han 6 kyr, 3 geiter, 5 sauer og la 1/2 rd. 11 sk. i krøtterskatt. Det ser ut til at han brukte gården i lang tid sammen med en Gunnar Myklebust. I 1666 brukte Ola 3 mellag og la 1/2 mæle korn i kongetiend. Han var sønn til Lars Olson Buset og en bror til Peder Larsson Buset og Styrkar Larsson Årset. Han hadde også en bror til som hette Ola og bodde på Myklebust. Han hadde disse barna : 1. Hans, bonde i Øye. 2. Lars, bonde i Toregarden. 3. Tore, bonde på Buset. 4. Marit, gift med Jørgen Holstad på Hareid. 5. Marit d.y., gift med Hans Jonson Søre Vartdal. (fra Vartdal soga side 540) Det står desverre ikke oppgitt noen fødselsår på noen av barna. Lars Olson Buset var bruker av Pettergarden br.nr. 1 under Buset fra ca. 1635-1662. I 1666 er enka oppført som bruker av 4 mellag. De hadde sønnene : Erik Larsson, oppgitt alder 10 år i 1666,Ola, den eldre,Ola, den yngre, Styrker og Peder. (Vartdal Soga side 578.) Ingen flere årstall her heller desverre, og ingen av konenes navn er nevnt. Det står heller ikke hvor Lars kom fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.