Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arild Inge Norderhus

[#11063] Gudbrandsdøler til Nordland

Recommended Posts

Gjest Arild Inge Norderhus

Rundt 1850 åra var det stor utvandring fra Nord-Gudbrandsdalen til Amerika og ikke minst til Nord-Norge.To av mine slektninger reiste fra Lesja og bosatte seg i Nordland. Deres navn var Svend og Ole A. Norderhus. Etter det vi tror bosatte Svend seg på et sted som het Ugelfoss, giftet seg med en dame som hadde etternavn Dass. Det skal være etterslekt til disse.Ole var kirkesanger på Tjøtta en periode, siden tror jeg at familien flyttet til Alstadhaug/Vega. Han skulle vistnok blitt over 100 år gammel og skulle ha stor slekt etter seg.Jeg har lette etter disse to, det er på det rene at de ikke brukte familinavnet Norderhus, muligens skiftet de til Andersen, etter sin far som het Anders E. Norderhus. Muligens har Deres etterkommere også brukt Olsen eller Svendsen til etternavn.Håper noen kan hjelpe å finne noen etterkommere av disse to utflytta Lesjingene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Det kunne være nyttig å vite omtrent når disse karene var født. Hvis du ikke har noen sikre holde punkter, så vet du kanskje når foreldre var født, fødselsåret på noen søsken eller når de 'utvandret'?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Du finner disse karene i 1875-tellingen. Svein Andersen var 'Selveiende Gaardb. & Fisker' og bodde på 'Ugelforen' i Tjøtta. Han er oppgitt å være født i 'Læsø Sogn & Pr.' og g.m. Marianne Andersdatter fra Tjøtta.Ole Andersen var 'Kirkesanger og Kredsskolelærer' og bodde på 'Vegsten' på Vega. Han var da g.m. Magdalena Andersdatter fra Tjøtta.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arild Inge Norderhus

Hei KnutTakker for tipset ditt, det var de riktige personene. Har vært og sjekket på alle de tre folketellingene og funnet en del stoff. Nå starter arbeidet med å finne nålevende slektninger av disse, så er det noen fra Vega/Vefsen området som vet noe er det bare å ta kontakt.Nok en gang takk til Knut !!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.