Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Nina Møller Nordby

[#11122] 'Til Severin Knudsen fra inspektøren på Holmenkollen turisthotell, julen 1898.'

Recommended Posts

Guest Nina Møller Nordby

Min mormor har etterlatt seg en gammel bibel som hun i sin tid fikk gjennom sine foreldres dødsbo. På permen står inskripsjonen; 'Til Severin Knudsen fra inspektøren på Holmenkollen turisthotell, julen 1898.' Nå lurer jeg på om denne kan ha en tilknytning til en tidligere etterlsyning som jeg har lagt ut; LenkeHvem var denne Severin, og når døde han? Kan det være samme Severin som i 1900 står oppført som bygningsarbeider i Kristiania? Best av alt hadde det vært å komme i kontakt med noen som nedstammer fra denne Severin, og kanskje hadde hatt et bilde av ham.Var det forresten 'vanlig' at man ga bort bibler til ansatt? Og deretter ut av slekta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Svarer meg selv jeg. Denne Severin som jeg fant i 1900-tellinga var bygningsarbeider. Holmenkollen turisthotell brant ned i 1895 og det er meget mulig at dette er denne Severin som eide den omtalte bibelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.