Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

[#11129] Vigde i Os 1739

Recommended Posts

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Post nr 1217: Olav Sveinson Steensland f 1713 (d 1780) gift 15/2- 1739 i Samnanger med Ingeborg Andersdtr Mele.Jeg finner dem under vigde i Os 1669-1808 i Digitalarkivet. Problemet er staar det oppfört foreldre i arkivet?Har leita igjennom Samnanger bygdebok fra en ende tiul en annen uten aa finne noen Svein som kunne vaere far og ihvertfall ikke paa Steinsland.Mvh Kjellaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Jeg kjenner ikke noe til bygdebøkene for Samnanger, men noen bygdebøker tar stort sett bare for seg bønder på matrikulerte bruk og overser husmenn, strandsittere m.m. Mon tro om dette kan være forklaringen for i manntallet for 1701 finner du nemlig husmannen Svend Jonsen, 50 år, nettopp på Steinsland i Samnanger (Os prgj.). Her er link til manntallet:LenkeAlderen er kanskje noe høy (ca. 63 år i 1713), men 'alder ingen hindring' het det vel den gangen. Dessuten kan vi ikke stole helt på aldersangivelsene i 1701-manntallet. Spesielt når alderen oppgis til 50 år, er det grunn til å bruke en god porsjon salt :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er ikke vanlig å finne opplysninger om fedrene til brud og brudgom før nærmere midten av 1820-tallet. Det er nok dessverre ikke slike opplysninger å finne i Samnanger i 1739!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Mange takk til dere begge.Synd at slike opplysninger ikke foreligger för 1739.Jeg skjönner naa at bygdebökene fra Samnanger (som jeg har) inneholder en del mangler. Var inne og kikket i gifte fra bygda rundt om 1700-1730 og fant ihvertfall 5 menn ved navn Sven/Suend og ingen av dem var aa finne i bygdebökene paa det stedet de var oppgidt aa komme fra.Det ser ut for at 'min' Olav hadde en bror Anders, fant heller ikke han i bygdeboka.Alder er som du sier ingen hindring. En av mine oldefedre fra Samnanger fikk en sönn da han var 72 aar gammel!Mvh Kjellaug

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.