Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kari Larsen

[#11180] Søndenaa, Lootz og Tronstad - puslespill fra ca. 1900

Recommended Posts

Guest Kari Larsen

Jeg prøver å finne en eventuell forbindelse mellom min slekt og Olivia Søndenaa (død for noen år siden) hvis navn er brodert på en pose jeg hadde i min besittelse. Den er trolig fra loftet på mitt barndomshjem på Paradis, Bergen. Min mors foreldre kjøpte dette stedet. Søndenaa er ikke i min slekt, men det er minst to kontaktmuligheter til min slekt:1. Gjennom Lootz og Olivias far Severin Søndenaa: Min mormor Gudrun Michaelsen Hilmers (1883-1962) hadde en adoptiv-mormor Christine Joachimine Lootz fra Bergen (1811-1888) og hennes mor het Christine Helene Hunn, gift med Salve Jocumsen Lootz fra K.sand (1783-1848).En mulig søster av Christine Joachimine Lootz (med samme fornavn som Christines mor), Kristine Helene Lootz, f. 1831 i Bergen, bodde i 1900 i Fjelberg i Hordaland og var der gift med Jan Greve som var landhandler. Olivia Søndenaas far Severin Søndenaa, f. 1871 i Vikedal var ugift, butikkdreng og korporal samme sted. Men senere flyttet han jo derfra, før han fikk et barn som broderte 'Olivia Søndenaa'.Jeg vet ikke hvor Fjelberg er. I 1900 er det i Hordaland. I 1891 ble en Søndenå født i Vik sogn i Fjellberg. En gård i Rogaland heter Fjellberg. Jeg lurer også på hvor Lootz-navnet stammer fra.2. Gjennom Tronstad i Stavanger Karl Johan Tronstad fra Bergen (1864-1943) var lærer ved Petri folkeskole i Stavanger. Hans barn kan ha vært jevngamle med Olivia Søndenaa, og kanskje gått på samme skole. De bodde i Storhaugveien 14 i Stavanger.Olivia dro til USA i ung alder. Hennes familie bodde i Stavanger, bl.a. i Rektor Steens gt. 11, og barna der gikk bl.a. på Kongsgård skole. Jeg er ikke lokalkjent i Stavanger.Karl Johan var bror til min oldemor på farssiden, så hvordan broderiet skulle tilfalle meg er likevel litt mystisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hans Gangstø

Søndenå som gardsnavn finnes også som følger: 1135 Saude 1146 Tysvær 1157 Vikedal Alle i Rogaland Hans Gangstø

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per Nermo (nermo@online.no)

På Storhove Landbuksskole i Fåberg ved Lillehammer var Jens Søndenaa lærer. Han levde ca.1905 - ca.1995 og døde på Lillehammer. Han var g. m. Ågot Huse fra Skog gård på Fåberg. De fikk barna Ågot og Odd Søndenaa som lever (nordpå ?) og er hhv. lærer og rektor, født på Fåberg ca. under krigen. Jens Søndenaa hadde en bror som var gårdbruker på Gardermoen og måtte selge pga. flyplassen. Happy hunting !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per Nermo (nermo@online.no)

... glemte å si at at Jens Søndenaa (selvsagt) var fra Vestlandet (Rogaland eller Hordaland) (Kinsarvik ?)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.