Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lajla Lindberg

[#11227] Kirkebøkene fra Alta/Talvik.

Recommended Posts

Gjest Lajla Lindberg

Lurer på hvorfor disse kirkebokavskriftene er så ufullstendige. F. eks. står det at dåp for Alta er reg. for et gitt tidsrom, men når man leter i dette arkivet kan det være mange tiår som er borte. Er det under innlegging eller er det en annen forklaring på dette? En annen ting, når ble det egne kirkebæker for Talvik, var det først i 1865 eller er ikke tidligere registreringer registrert på data enda? Og til slutt, hvilke kirkebøker er det naturlig å lete i for å finne registreringer om bosetningen i Kautokeino. Er det kun Alta eller kan det tenkes å være noe annet? Håper noen har noen svar til meg på dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Av dataene går det fram at det er RHD som er ansvarleg for kyrkjeboka for Alta. Du bør venda deg dit med spørsmåla dine.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Andreas Snildal

Alta ble utskilt fra Talvik i 1862, men den første kirkeboken begynner i 1858. Kirkebøker for Alta og Talvik finnes altså fra 1705 og frem til 1858, da Alta fikk egen bok. Egne kirkebøker for Kautokeino finnes det fra 1723, med unntak av perioden 1805-1843 da Kautokeino lå under Kistrand. Alt dette ifølge Arkivverkets mikrofilmregister, se LenkeMvh. Andreas Snildal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.