Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ole Rabben

[#11253] Anders Brynjulfsen f. på Varaldsøy, Hardanger 13.02.1846-når døde han ?

Recommended Posts

Guest Ole Rabben

Anders Brynjulfsen brukte etternavnet Haukenæs ved folketellingen for 1891. Familine bodde da i Ravnekroken 8,Bergen Han døde i tidsrommet 1892 - 1900. Ved folketellingen for 1900 bodde enken, Anna Laurine m/fam. i Nagels gt.16,Bergen. De brukte da etternavnet Brynjulfsen. Kjenner noen til når Anders døde og dødsårsak ? Jeg har forjeves lett i tilgjengelig kirkebøker m/v.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hans Gangstø

Kan det være at ikke registreringene over dødsfall/begravelser i Bergen er komplett på nettet? Mulig en henvendelse til de vennlige medarbeidere i arkivforumet kan gi svar på det ? Mvh Hans G

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arne Solås

I og med at denne Anders Brynjulfsen hadde yrke som matros, så er vel også muligheten tilstede for at han omkom på sjøen, kanskje ved et forlis, og ikke ble gjenfunnet. Bare en tanke. Hvordan det da ble med registreringen i kirkeboken er jeg faktisk usikker på.Mvh. Arne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ole Rabben

Jeg takker for svarene, og har selv vært inne på at Anders kunne ha omkommet på havet.Regelen har vel vært at dødsfall/bortkommet person skulle meldes til kirkesoknet hvor vedkommende hørte heime.Ofte ble slike meldinger lagt løse inn i protokollene, så det kan være en mulighet for at meldingen er kommet bort. Det kan også være en svikt i rutinene for vedkommende som hadde ansvaret for å melde av. Jeg har gjennomgått kirkeboken (mikrofilm) for Nykirken sokn, Bergen hvor familien bodde, men kan ikke finne noe der.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.