Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tore Kristiansen

[#11362] Skifteprotokoll Bergen 1691 - Mule

Recommended Posts

Gjest Tore Kristiansen

Er det mulig å få gjort et oppslag i Skifteprotokollen for Bergen i 1691? I Brukarforumet,nr. 7411, går en debatt om Niels Strangesøn Mule. Hans far, Strange Mule, er det skifte etter 10/12 1691 i følge Sollieds samling. Står det noe om hvem som er hans arvinger og hva konene het?I Sollieds samling henvises det til Sk.p. 832 når det gjelder Strange Mule, og det er vel sannsynligvis skiftet i 1691. Det henvises imidlertid til Sk.p. 1461 ved en rekke av de andre Mulene i kartoteket. Står det noe i dette skiftet om Niels Strangesøn Mule eller evt. arvinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Eldste registreringsprotokoll for Bergen er fra 1695. Det er i 'arveboken' (=overformynderprotokollen) man kan finne opplysninger om skifter i 1691. Svakheten med disse er at de bare interesserer seg for fraværende og umyndige arvinger. Men i Bergen arvebok 2, side 23 finner vi'Ao 1691 den 10 Decembris Er holden Registrering efter Sl. Strange Mule, som iblandt andre har efterladt sig En Søn ved Navn Niels Mule som boer udi Nordland, og en Ugift datter her udi byen nafnlig Johanne, hvis Formynder er Benjamin Neverman, og er Boens Formue befunden at bedrage sig til 585 Rd 1 mark 15 s., Den bortschyldige gield derimod 570 Rd 4 mrk. 14 s. Hvilche tilleggis Enchen til vederlaug mod hendes Sl. Mands begravelses Bekostning, og huis til Registreringens Forferdigelse medgaar. Saa er Indtet for Børnene at arve.'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.