Jump to content
Arkivverket

[#11375] Matros Søren Hansen i Trondheim


Guest Agnete Schjønsby

Recommended Posts

Guest Agnete Schjønsby

Hvem var Søren Hansen? Her er det jeg vet om ham: 4.1.1809 får han sønnen Niels Andreas Hansen, som døpes i Vor Frues kirke, Trondheim. Faren er benevnt 'matros'. Barnet er 'uægte' og moren er Anna Hendricha Berg. På barnets ettårsdag gifter de seg i Vor Frue (4.1.1810). Da kalles brudgommen Søren Hansen Ly... Dessverre uleselig, men riksarkivets hjelper mente det kunne være f.eks. Lyse, Lyre eller Lycke. Ved ekteskapet er han 'søemand og maanedslietnant'. Forloverne er to kolleger. 22.10.1910 får de datteren Anne Caroline, fortsatt Vor Frue. Før og etter 1809-1810 vet jeg ikke noe om familien annet enn Niels Andreas, som er min forfar.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...
Guest Agnete Schjønsby

Hva gjør jeg feil? Jeg får 'aldri' hjelp på disse spennende sidene der det finns så mange gode hjelpere. Gjør mitt beste selv også, og tror jeg har hjulpet noen videre. Er det noe galt i mitt innlegg som gjør det særlig vanskelig å gripe fatt i? Beklager dette hjertesukk. Agnete

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
Guest Agnete Schjønsby

Fortiden løper ikke fra oss. Det må være moralen, for da jeg fikk hjelp, var den fantastisk god: Søren Hansen var dansk. Derfor ikke å finne i FT 1801. Han var født i Ribe i Danmark i 1786.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.