Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Rolf Egil Pedersen

[#11452] Samuel Pedersen, Waaler, Aker

Recommended Posts

Guest Rolf Egil Pedersen

Min 3xtippoldefar Samuel Pedersen er i folketellingen 1801 bosatt på Waaler gård, Aker. Hans alder er oppgitt til 36 og han er da født omkring 1765. Det har ikke lykkes meg å finne hans eksakte fødselsår eller fødested. Hans hustru er Gunild Erichsdatter.Noen som har noen tips om hva jeg skal gjøre for å finne ut hvor Samuel og Gunhild kom fra?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Egil Sundelius

Hei Rolf Egil, Har du prøvet kirkebøkkene?Du er i østre aker (trur jeg) du har Bryn på siden føre, og Helsfyr på siden etter. hilsen Egil S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laila N. Christiansen

Waaler er vel i dag Vakre Vålerenga... Vålerengen Menighet ble skilt ut av Oslo/Oslo Hospital i 1899. Før dette:Oslo og Oslo Hospitals menighet - Gamlebyen menighet Oslo og Oslo Hospital var egen menighet i tida 1663-1801. I tida 1801-1823 var den slått sammen med Kristiania Tukthus til en menighet, og i tida 1823-1861 hørte den til Aker prestegjeld. Deretter gikk menigheten inn i den nyopprettede Grønland menighet som Oslo anneks. Ved kgl. res. 29.05.1880 ble Oslo anneks skilt ut som egen menighet. Grensene for menigheten fulgte Schweigaards gate, Munkebekken og Strømsveien i nord og bygrensen i sør. I vest nådde den ned til sjøen og Akerselva. Ved kgl. res. 19.04.1899 ble den nordøstre delen av Oslo menighet skilt ut som egen menighet; Vålerenga menighet, og nordgrensen for Oslo menighet fulgte etter det Schweigaards gate til Harald Hardrådes plass, så en rett linje mot sør til Loelva, og deretter Loelva opp til bygrensen. Kgl. res. 28.11.1924 fastsatte at Oslo menighet skulle hete Gamlebyens menighet. Ved kgl. res. 11.02.1938 ble et område som var begrenset av Klostergata, Gjøvikbanelinjen til brua over elva ved Kværner Brug og av Loelvdalen til Klostergatas forlengelse skilt ut fra Vålerenga menighet og lagt til Gamlebyen menighet. I den utstrekning det er ført egne kirkebøker for Oslo og Oslo Hospital i den tida da menigheten var forent med andre menigheter, er disse ført opp her.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Egil Pedersen

Takk Laila! Skal en av de nærmeste dagene på Riksarkivet så får vi se om jeg kommer noe sted videre......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.