Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Rune Fergestad

[#11559] Hedmark - Furnes - Oppslag i kirkebok

Recommended Posts

Guest Rune Fergestad

I dag har jeg vært på RA for å forsøke og nøste opp noen løse tråder. En av disse løse trådene er foreldrene til min TippTippOldemor Ingebaar Andersdtr. I følge Vangsboka er hun født 31/1 1794 på Stor Mørkved-eie i Furnes. Hennes foreldre står oppført som Anders Pedersen (39 år i 1801) og Kierstine Hemmingsdtr. (37 år i 1801)Disse personene finner jeg igjen i FT1801 under Spiedahlen gård i Furnes. Her finner jeg også en Hemming Hammer (73 år i 1801) og hans kone Barbro Nielsdtr (74 år i 1801). Hemming er et så pass uvanlig navn at mye taler for at dette er faren til Kierstine Hemmingsdtr.På RA fant jeg frem bygdeboka for Furnes, men verken under Mørkved store eller Spiedahlen stod det noe om de aktuelle personene. Jeg fant heller ikke noe i Vangsboka.Neste punkt på lista er da å sjekke i kirkebøkene. Furnes ble jo utskilt først i 1908, så før det lå vel disse gårdene til Vang - hvis jeg har forstått dette rett. De timene jeg hadde på RA strakk ikke til for å søke i kirkebøkene i dag. Jeg lurte derfor på om noen kunne hjelpe meg med å lete etter de personene jeg har nevnt over? Mvh Rune Fergestad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Kamsvaag Berntsen

Vang Furnes Mini 2B 1789-1810 1/ 3s.23 nr.3 ; Ingebaar, født 31. januar 1794, døpt 2. februar, datter av Anders Pedersen Mørkved og Christine Hemmingsdatter. Faddere: Knud Gulbrandsen Mørkved, Ole Arnesen ibid, Sidsel Andersdatter Myhr, Mari Olsdatter Nederkvern, Ester Olsdatter Stor Mørkved. (Så vidt jeg vet alle husfolk bortsett fra Knud Gulbrandsen på Mørkved store)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Rune Fergestad

Geir. Takk skal du ha. Godt nytt år!Mvh Rune

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.