Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kjell Hamberg

[#11630] Ingebret Olsen og Kirsti/Kristin Corneliusdatter, gift i Skoger 2.11.1834

Recommended Posts

Guest Kjell Hamberg

Hei!Er det noen som vet hvor disse to ble av? De giftet seg i Skoger, men flyttet til Bragernes i Drammen hvor de fikk 2 barn, Anne Birgitte (f. 1835) og Johan (f. 1838). Kirsti Corneliusdatter (Eckholt) var først gift (Skoger 1831) med en Anders Eriksen som hun fikk en datter, Karen Elisabeth (f. 1832), med.Ved FT 1865 er sønnen Johan (kaller seg da Olsen) kjøbmann i Christiania og søstrene er butikkjomfruer hos ham. Alle tre er også i live i 1900.Ingebret Olsen og Kirsti er åpenbart døde før 1865, men hvor? Er også interessert i hvor Kirsti Corneliusdatter kom fra. Vielsene i 1831 og 1834 gir ingen gode holdepunkter.Kan noen hjelpe?Mvh Kjell H

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Har du sjekket innflytter og utflytterlister. De starter vel ca. 1814 for Skoger /Strømsø. Mulig de meldte flytting fra Skoger til Bragernes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kjell Hamberg

De flyttet til Bragernes i 1834, det har jeg funnet og begge barna er født og døpt der (det samme gjelder Kirsti Corneliusdatter's første barn, Karen Elisabeth).Problemet er mer hva som skjedde fra 1838 til 1865. Et punkt i denne forbindelse er bl.a hvor sønnen Johan fikk penger fra til å starte som kjøpmann.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Bragernes: Død 24/7-29/7 1845 Kistine Kaneliusd., 47 år, s..(kan stå smad, smed, smnd) trolig smed eller sjømand Engebreth Olsens kone, Rabbanbakken, årsak kiertler? og brystsvaghet.Død 22/7-27/7 1854 Smd? Ingebreth Olsen, 44 år, Rabbanbakken, brystsvakhet.Død 12/7-18/7 1853 Ingebreth Olsen, Skjærpen, fattigliig, 65 år, oppholdsted Stiftelsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kjell Hamberg

Hjertelig takk skal du ha, Berit! Det er nok de to fra Rebbansbakken. Og med tanke på at Ingebret Olsen var født i Flå i Hallingdal og oppvokst på Konnerud ved (nå i) Drammen, tør jeg tippe at han var smed.Det interessante i bakgrunnen her er at Ingebret Olsen var eldste sønnen til Ole Knudsen Teten fra Baklia på Konnerud som gjorde seg ganske så herostratisk berømt da han og en annen sønn (Nils) i 1842 angav den ikke ukjente Ole Høiland til politiet i Drammen og derved sørget for at Ole Høiland åkte inn for siste gang. Istedet for de 300 riksdaler som var utlovet som dusør fikk Ole Knudsen 3 år på Akershus for å ha huset mestertyven. Sønnen Nils fikk 6 mndr.Mvh Kjell H

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.