Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Marit Monsen Bolset

[#11691] Synnevog/Monsløb i Austrheim

Recommended Posts

Gjest Marit Monsen Bolset

Søker opplysninger om Mons Monson Synnevog og hans søster Marta Monsdtr. Deres foreldre var Mons Michelsen Monsløb og Eli Pedersdtr. Synnevog. De giftet seg 01.11.1771. Mons f. ca 1774 og Marta f. ca 1779 var søsken av min 2xtippoldefar Peer/Peder f. 1787. Han dro til Bergen, men hvor ble det av hans søsken? Ifølge siste bygdebok 'Austrheim i fortid og notid' s. 80)overtok Mons gårdsbruket og giftet seg i 1802. Finnes det etterkommere etter denne slekten på Austrheim i dag? Mvh Marit.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arvid Skogseth

Marta Monsdtr Synnevågen gifta seg i 1818 med matros og enkjemann Lars Olson Ringstad. Ringstad er eit gardsnamn i Askvoll, men det er uvisst kor det vart av dei. Mons gifta seg i 1802 med Ragnhild Olsdtr Risa frå Lindås, og dei flytta dit etter nokre år. Der fekk dei dottera Olianna i 1808, som har etterslekt både i Lindås og i Austrheim. Søstera Sara Monsdtr gifta seg med Mikkel Johannesson Børilden i Austrheim, og budde der, men fekk ikkje born. Dei var altså fire søsken, inkludert den nemnde Per som flytta til Bergen. - Fleire opplysningar vil komma i dei neste banda av bygdebokverket, planlagt utgjevne neste haust.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marit Monsen Bolset

Takk til deg Arvid Skogseth! Jeg er spesielt interessert i dette etter at jeg sist høst begynte å jobbe i Austrheim kommune. Ser fram til flere opplysninger. Med vennlig hilsen Marit Monsen Bolset. PS. Vedr. etternavnet mitt - pleier jeg å si at den første 'Monsen' kom fra Austrheim. Det er jeg stolt av!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.