Gå til innhold
Arkivverket

[#11861] Tomten var Norsk og Nissen levde rundt det ganske land


Gjest Nina Møller Nordby
 Del

Recommended Posts

Gjest Nina Møller Nordby

Takk takk!!Jeg er nok enig med Janne i at tomten bor i Sverige, men må nok skuffe deg med å si at han sikkert kom fra Strömstad ;-) og at han er en av mine forfedre .......... ehhhh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kent Williamsson

När jag var liten, vilket är länge sedan, berättade min moster att i granngården bodde Tomte och hans gumma. Det var i Jakobsgårdarna i Mats Knuts i Dalarna (Sverige).Han hade vitt skägg och enligt min mor såg han och gumma hans likadana ut redan när hon var liten flicka. De kallades alltid för Tomtegubben och Tomtegumman.Vi barn var alltid snälla i deras närhet, bara för säkerhets skull. Vem vill vara ovänn med Tomtegubben och hans gumma? God Helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tom Askerøi

Det finnes faktisk (minst) nålevende to slekter i Norge med etternavn Nissen. I hvert fall den ene kommer fra Trondheim - og stamfaren het (hold dere fast) Claus(!) Nissen.Min beste kamerat har Nissen som mellomnavn (sin mors pikenavn). Tenk dere hvor gøy det er å gi ham julepresang med navnelapp 'Til Nissen Fra nissen'...Det er vel å helde malurt i begeret å påpeke at Nissen 'bare' er et sen-navn. Fornavnet Nis var ganske vanlig i Slesvig-Holstein på 1600-tallet...GOD JUL !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Naess

Nissen fra Jegerup !! Ja, han var god for iflg. 'lenken' var han födt 10 år etter at han var döpt, Men det var kanskje 'trykkfeils-nissen' ?? Morsomme innlegg og hjertelig hilsen til alle deltakere i denne 'klubben' ! Ha god jul Hilsen Helge Naess (London-Nesen, nei Nissen, mente jeg å si...) ***

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Nina Møller Nordby

Vil bare minne om alle Tomtene og Nissene som i dag vandrer blant oss. Jeg vil tro at de har en hektisk dag , Se innlegg 1.Heldigvis skal jeg til et sted de har skorsten og ikke elektrisk peis, så jeg satser på at tomten kommer dit jeg skal. God jul!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.