Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Audun Lem

[#11889] Hoven for Koren ?

Recommended Posts

Gjest Audun Lem

I Dödsfall i Hamre er oppgitt klokkerkonen Anna Maria Hoven, begravet 1748. I andre kilder finner jeg henne som Anna Maria Koren. Er det mulig aa sjekke dette naermere ?'7119 5. Febr. Anna Maria Hoven 24 3/4 aar Madam Klocheren De Fine Madam 'liigpræd.' 1748'Beste julehilsenerAudun Lem

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Jeg har sett på originalen. Jeg regner med at det er rett at etternavnet til avdøde skal være Koren, men presten har brukt en ganske tydelig H som første bokstav. På linjene over har han brukt stor K i Kalsaas, i Knud og i Klockeren, og de er formet som tradisjonelle gotiske K-er, mens det i Anna Maria's etternavn er brukt samme bokstavform som i Hammer og i Hosanger, bokstaven har en utforming som gjør at den ligner en stor A.Det er lettere å godta at det står en -r- i etternavnet. Skriveren har en viss forskjell mellom -v- og -r-, og her synes det å ligne mest på en -r-. Skulle vi da holde oss strengt til lesingen synes det nærmest å stå 'Horen'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Audun Lem

Takk for det. At dette ikke er saa lett, kan man se i Stamtavler over slektene Olivarius og de Fine hvor hun er oppgitt som 'formentlig' Anna Maria Horn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.