Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Audun Lem

[#11889] Hoven for Koren ?

Recommended Posts

Guest Audun Lem

I Dödsfall i Hamre er oppgitt klokkerkonen Anna Maria Hoven, begravet 1748. I andre kilder finner jeg henne som Anna Maria Koren. Er det mulig aa sjekke dette naermere ?'7119 5. Febr. Anna Maria Hoven 24 3/4 aar Madam Klocheren De Fine Madam 'liigpræd.' 1748'Beste julehilsenerAudun Lem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Jeg har sett på originalen. Jeg regner med at det er rett at etternavnet til avdøde skal være Koren, men presten har brukt en ganske tydelig H som første bokstav. På linjene over har han brukt stor K i Kalsaas, i Knud og i Klockeren, og de er formet som tradisjonelle gotiske K-er, mens det i Anna Maria's etternavn er brukt samme bokstavform som i Hammer og i Hosanger, bokstaven har en utforming som gjør at den ligner en stor A.Det er lettere å godta at det står en -r- i etternavnet. Skriveren har en viss forskjell mellom -v- og -r-, og her synes det å ligne mest på en -r-. Skulle vi da holde oss strengt til lesingen synes det nærmest å stå 'Horen'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Audun Lem

Takk for det. At dette ikke er saa lett, kan man se i Stamtavler over slektene Olivarius og de Fine hvor hun er oppgitt som 'formentlig' Anna Maria Horn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.