Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olav Gatland

[#11973] Utflyttningsregister fra Bergen.

Recommended Posts

Gjest Olav Gatland

Skulle svært gjerne hatt opplysninger om årstallet da Ole Amundsen (Gjelsvik)f.31/10-1850 og kona Marta Nisdtr.Bysheim f.3/6-1859 bosatt i Sandviken på Jegersminde(Mener de bodde i Bergen Ft.1912.) flyttet tilbake til Osterøy.Deres eldste sønn Nils f.1885 flyttet også tilbake,det må være før 1912 mener han var gift på Osterøy i nevnte årstall,er også svært intresert i hvilket år han flyttet. I 1921 vet jeg Ole og Marta bodde på Osterøy,men at de muligens flyttet tilbake noe før. Mvh.Olav Gatland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bergen folkeregister har registrert at Ole Amundsen Gjelsvik og hans kone kom til byen i 1894. Han står som kullemper ved Hæggernæs mølle, og meldte flytting til Geitreim, Hosanger 17. oktober 1916, men var tilbake i Bergen 1. februar 1917, da med adresse Jægersminde 5. Han og konen er meldt flyttet til Lonevåg 1. februar 1920, men det er nok da registeret fikk opplysningen, de kan godt ha flyttet flere måneder før dette tidspunktet.Nils Gjelsvik står registrert som bosatt i Hosanger ved folketellingen i Bergen 1. februar 1912, men var i Strandgt. 102 18. juni 1913. Ved tellingen 1. februar 1914 er han igjen ført som bosatt i Hosanger, og strøket av Bergen folkeregister.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Gatland

Tusen Hjertelig takk for kjapt og veldig utfyllende svar,ønsker dere alle et riktig Godt Nytt år. Mvh.Olav Gatland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Truls Songstad

Hvor lang tid tilbake har Bergen folkeregister registrert slike flyttinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bergen folkeregister ble etablert ved gjennomføringen av den kommunale folketellingen 1. februar 1912, men i skjemaet ved denne tellingen bad man om å få oppgitt når de utenbysfødte hadde flyttet til Bergen. Derfor har vi normalt oppgitt innflyttingsår, og ofte også nøyaktig dato, for dem som hadde flyttet inn lenge før 1912.Bergen folkeregister har avlevert sine folketellinger 1912, 1917 og 1922 til Statsarkivet i Bergen, og i tillegg har vi materiale sortert alfabetisk for utflyttere, døde og vigde jenter 1912-1945. Fra 1946 av materialet ordnet etter løpenummer. Fra 1957 har vi fått avlevert samlet sett med hovedregisterkort, slik at vi også fra det året har noe som ligner på en folketelling. Hovedregisterkortene har opplysninger om flyttinger innenbys, og inn- og ut av byen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.