Gå til innhold
Arkivverket

[#11980] Hvem er denne mannen ? Erling Bjordal ?


Gjest Inger Bjørnaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Inger Bjørnaas

Kvinnen på dette bildet er Anna Rosten, f. 1890, men hvem er mannen ? Kan det være Erling Bjordal ? Bildet er tatt i 1918 i Trondheim.LenkeAlle tips mottas med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Even Stormoen

Det var en gang en kjøpmann på Minde -dengang Fana kommune- ved navn Erling?? Bjordal. Litt vrient - imidlertid - å sjekke mannen mot bildet som insisterer på å vises opp-ned. Ikke kan det lastes ned for å vries i et bildeprogram, lite sundt er det å stå på hodet i lengre tid også, likeledes protesterer ryggen iherdig mot å holde monitoren i et 180 graders grep for å betrakte herren. :-) (Uansett er det vel en smule usannsynlig at en vestlandsk Bjordal skulle ha gjort trønder av seg sånn midlertidig og helt uten videre... :-):-) - hvilket igjen gjør det helt absurd at jeg i det hele tatt skulle lest dette inlegget..men får man et glimt av et navn som er kjent, så kikker man innom som snarest.) Så dette er bare en bitteliten oppfordring om og påminnelse til oss alle om - 'billedlig' talt - i dobbel forstand - å 'tilte' våre etterlysninger slik at de lar seg betrakte/forståes på en enklest mulig måte. Da øker også sjansen for tilbakemeldinger betraktelig. (trippel smil for sikkerhets skyld:-):-):-))!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Unnskyld meg Inger, men har du prøvd å trekke i 'nedoverpila'?? Den grå i høyre sidekant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Bjørnaas

Hei, Even.Det er slett ikke så usannsynlig at det kan være en vestlandsk Bjordal. Hvis mannen er den jeg tror han er så stemmer det at han kommer derfra. Vet ikke akkurat om han var kjøpmann. Tror faktisk han var sjømann. Det hadde vært greit å fått bekreftet om det er ham. Håper du slipper å sitte opp ned. Det skal gå an å få ham opp i riktig stilling også. Bildet er sammensatt at to deler, og det ene bildet skal stå riktig veien. Er spent på hva du kommer fram til.Beste hilsen Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Navnet Bjordal er å finne på Vestlandet, i Kyrkjebø i Sogn, i Fjaler i Sunnfjord, og i Skjold og Bjerkreim i Rogaland.Ved folketellingen i 1900 er det bare en Erling Bjordal i Norge. Han var bergenser, født 16. april 1893, og sønn av vaktmester Anders Kolbeinsen Bjordal, født 1838, bosatt Allehelgensgt. 3, og Synneve Mosesdatter, født Tjønneland 1863.Erling Bjordal var verksarbeider, og bodde i 1912 i Strandgaten i Bergen. Seinere var han fyrbøter. Han bodde i Stavanger i 1917, vendte hjem til Bergen etterpå, men 8. april 1918 mistet Bergen folkeregister oversikten over ham. Da var han 'flyttet til ukjent adresse', utenfor Bergen.Det var nok Jacob Bjordal som drev landhandel på Minde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Bjørnaas

HeiJeg har en sterk mistanke om at det er den Erling Bjordal som du nevner som ble gift med Anna Rosten, som er damen på bildet. Skal prøve å få sjekket gravstenen på Ranheim kirkegård for å være sikker. Det hadde vært greit å fått rede på om mannen på bildet virkelig er Erling Bjordal, eller om det kan være en hun var sammen med tidligere, som vi ikke vet navnet på.Tusen hjertelig takk for opplysningene du kom med vedr. Erling. Det var meget interessant at han forsvant fra Bergen i 1918 med adresse ukjent.Beste hilsen Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.