Jump to content
Arkivverket

[#12042] Leonard Lippert, Råde gm Hanna ?, Rygge


Guest Wenche Schjoll

Recommended Posts

Guest Wenche Schjoll

Er det noen som har opplysninger om hvem Leonard Lippert født 1856 i Råde, Østfold ble gift med?I følge FT 1900 er Leonard Lippert gift med Hanna Lippert (pikenavn ikke oppgitt) og har 3 barn. Hanna skal være født i 1856 i Rygge, Østfold og det eldste barnet er også født der (Karen 1888).Etternavnet er muligens Nilsen, men dette er høyst usikkert.

Link to post
Share on other sites
Guest Wenche Schjoll

Hei. Takk for tipset, det er jo abslolutt verdt å undersøke videre.Som jeg skriver i innlegget er det antydet at hun skulle hete Nilsen til etternavn og det finnes ingen i FT 1865 med det navnet. Imidlertid finnes det en Hanna Nilsdatter født i 1855 som kanskje er den riktige - fosterdatter på Gribsrød i Rygge.Hadde derfor håpet at noen evnt. sitter med kirkebøkene for Råde og kunne gjøre oppslag enten for giftemålet mellom Leonard og Hanna (ca. 1887-88) eller Karens fødsel i 1888.

Link to post
Share on other sites
Guest Gitte J. Martinsen

Hei Wenche.Bare et lite innspill.Det finnes i dag Lippert-slekt i Råde,Rygge(Dilling) og andre steder i Østfold. Se telefonkatalogen.no og bt.no/skatt. Kanskje du kan ta kontakt med noen av dem. Kanskje sitter de inne med opplysninger du kan bruke.Vennlig hilsen Gitte

Link to post
Share on other sites
Guest Wenche Schjoll

Kom plutselig på at Leonard overtok Torp gård i Vestby. Tenkte at det kanskje sto noe om Hanna der og via en kollega som har bygdeboka for Vestby har jeg nå fått vite følgende:Vestre Torp ble solgt til Anton Nilsen i 1909. Leonard Lippert overtok den samme år fra svogeren! Leonard var gift med Hanna Nilsen fra Rør i Rygge. Står imidlertid ikke noe mer om Hanna der.Jeg har søkt litt på FT 1865 og funnet en Anton Nilsen (f.1849) på Røer Vestre i Rygge sammen med far: Niels Pedersen (f.1822) og mor: Grethe Marie Iversdatter (f.1822). Hanna står ikke oppført sammen med disse.Når jeg søker på FamilySearch etter barn av disse foreldrene får jeg frem Jørgen (f.1847), Hanna Kirstine (f.1855) og Gustav (f.1858), men INGEN ANTON.Det ser mer og mer ut som om Hanna født 1855 på Gribsrød i Rygge er den riktige Hanna.Jeg får enten prøve å få sett i kirkebøkene eller som du sier Gitte - prøve å få kontakt med noen i Lippert-familien som bor i Råde.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.