Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kim Aastangen

[#12094] 'Biskop'

Recommended Posts

Guest Kim Aastangen

Hvilke opplysninger har dere om Peder Joakim Blessing Dahle (07.01.1877-12.11.1948). Blessing er et døpenavn, men det ble ofte oppfattet slik at etternavnet var Blessing Dahle istedenfor det korrekte Dahle. Han døde på Drammen sykehus, men hadde før det bopel på Østengen gård i Lier. fra sommeren 1942 el 1943 til noe etter 08.05.1945 bodde han i Bergen i egenskap av «biskop» . Inntil samme dato var han også sogneprest i Ullern, Aker kommune (nå Oslo), og prost i Asker prosti. Etter 08.05.45 flyttet han omkring og bodde bl.a. i Oslo, på Tolga og Romerike/Nittedal. Nærmere detaljer kan bringes tilveie om det er nødvendig.Noen av opplysningene vil kunne være taushetsbelagte, men neppe mer enn Riksarkivets sine opplysninger om ham.Mvh Kim Aastangen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Han har skrevet en tre siders selvbiografi i 'Studentene fra 1897' - utgitt til 25-årsjubileet i 1922. Der forteller han om slekt, oppveksten i Afrika, utdannelse, sin tid som lærerskolebestyrer i Umpumulo, og som misjonær i Kangelani. Omtalen av ham i boken til 50-årsjubileet er betydelig kortere, og farget av hans forhold under krigen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.