Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olav Elsebø

[#12099] Hvem var foreldrene til Anne Andersd. Leinebø?

Recommended Posts

Gjest Olav Elsebø

I forbindelse med granskning av Robert Andersson Binstons etterkommere kom jeg over en antydning i Herøyboka, Gardar og Folk I (1979), s.637, om at Anne Andersdotter Leinebø i følge tradisjonen skulle være datter til Anders Robertson Binston på Nærøy. Er det noen som har mer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Elsebø

Prøver igjen med litt utfyllende stoff.Siden Anne skal være født 1729 er hun ikke med under fødte i kirkeboka for Herøy, den starter 1731. Men kanskje noen har sett hennes giftemål ca 1760? Der ville hun i tilfelle være oppført med 'Sponsor', som ofte var faren, hvis han bodde i nærheten. Dessuten kan faddere ved dåpen til hennes barn gi pekepinn om eventuelle tanter og onkler. Jeg har ikke tilgang til kirkebøkene nå, så dersom det er noen som har dem, vil jeg være takknemlig for hjelp. Hun var gift med Lars Klausson Leinebø, f. Leikanger 1734. De fikk flere barn som ble døpt: Robert 1762, Anne Marie 1768, Pernille Margrete 1769, Olave 1772, Anne Marta 1775 og Lars 1780.Hilsen Olav

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Jarl Runde

Ring og spør Inge Remøy på Remøya - og hels eventuelt frå meg. Alle vi Leinebø'ar er meir eller mindre i slekt med einannan!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.