Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tor Rustad

[#12131] Peder Anker's tømmerhandlere

Recommended Posts

Gjest Tor Rustad

Jeg leter etter 'noe' med alt for mange ukjente faktorer: En av mine aner skal ifølge slektssagaen ha vært et uekte barn av en av Peder Anker 'Bogstad' tømmeroppkjøpere som under et opphold i Torpa; N.land i Oppland satte barn på en ung pike. Intil videre er det mye antagelser om når dette skulle ha skjedd:Peder A's levetid var 1749-1824 og det siste kjente ledd før 'franskmannen'; min tt-oldefar Johan Nielsen (Bratlien) Øystad var født ca 1808. 'Franskmannen' må i så fall være far eller bestefar til omtalte Johan. SPØRSMÅL:På hvilken måte kan jeg spore min ukjente franske tømmerhandler som arbeidet for Peder Anker?? (FT 1801 har ikke registrert fødested; og jeg aner ikke navnet. Har så langt heller ikke funnet han som registrert barnefar i aktuelle periode i N.Land)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Liv Biseth Berger

Hei TorFor noen få år siden ble det gitt ut et flott bokverk om Bogstad gård. Forfatteren var Bogstadeksperten Carsten Hopstock. Kanskje kan det finnes noe spor etter tømmeroppkjøperne til Peder Anker her. Mvh Liv

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.