Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Asbjørn Lind

[#12285] Nils Westgaard (d.1771) og h. Gjertrud Vahl, Loppa i Finnmark. Deres aner?

Recommended Posts

Guest Asbjørn Lind

En av mine forfedre er Nils Larsen Westgaard og h. Gjertrud Kirstine Vahl. Nils bestyrte handelen på Loppa fram til sin død i 1771. Anne giftet seg deretter på nytt med Sr. Henrich Schmith. Hun levde fortsatt i 1801, 2. gang enke 77 aar. Kalles da Sørensdatter Wal, bodde på Loppa. Deres datter Anne Elisabeth ble i 1775 gift med Fredrich Buch, som døde i 1802 som handelsbestyrer i Kjøllefjord. Deres datter Anne f. 1792 kom til Folden i Salten og er en av mine formødre. Noen som kjenner Gjertrud og Nils`s aner?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Alf Thynes

HeiJeg kjenner ikke til de to personene du nevner, men når etternavnet Vahl nevnes vil jeg henvise til Isaac Andreas Vahl (1749 - 1822), som var handelsmann både i Hammerfest og på Hopseidet (Lebesby/Kjøllefjord). Han kom fra Bergen. Jeg vet ikke om det er noen forbindelse her, men du kan forsøke kirkebøkene for Bergen som inneholder en god del personer med etternavnet Vahl ( i forskjellige varianter (Wahl, Vahl, Faal, Fahl etc.) Lykke til.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.