Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kai Samuel Gurrik Larsen

[#12299] von Bonholt

Recommended Posts

Guest Kai Samuel Gurrik Larsen

Jeg ønsker å vite hvem jomfr. Christiana Augusta & Mr. Friderich Christian von Bonholt var.Jeg fant de i kirkeboken for Hof som konfirmerte. Christiana var 17 år og Friderich var 16 år. De ble konfirmert 13.Juni 1762 i Hoff kirke.Hvem var deres foreldre? Hvor kom de fra? Hva gjorde de i Hof i Vestfold?Ønsker alt av informasjon.MVH Kai

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hans Mathisen

Er du helt sikker på at det er Mr. Friderich Christian von Bonholt? Kan det være at navnet er Barnholdt, eventuelt Barnholt? En Marcus Christiansen Barnholdt var forvalter på jernverket i Eidsfos. Han var født på gården Ballestad i Gjerpen 1720 og døde i Hof 1764. Denne Marcus giftet seg i Gjerpen 1746 med Pauline Marie Larsdatter Roholdt, så det kunne jo tenkes at de kunne ha barn til konfirmasjon i 1762. De barna jeg har notert er Susanne Anne, f. 1753, Marcus, f. 1755, og Bolethe Sophia, f. 1757, men det kan jo ha vært flere, født i årene 1746-52.Denne muligheten slo meg, siden konfirmantene du nevner tituleres jomfr. og Mr. og dertil med et von før slektsnavnet. Det betyr temmelig sikkert 'overklasse', og så svært mye av slikt var det neppe i Hof på den tiden?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kai Samuel Gurrik Larsen

Takk for svar.Jeg hadde litt problemer med å tyde slektsnavnet deres, men kom frem til at det måtte være von Bonholt. Jeg kan selvfølgelig sjekke det igjen, det blir jo også morsommere å sitte igjen med riktig navn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.