Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Børre Bekkelien

[#12442] Peder Pedersen Solbergeiet, Tingelstad, Gran, død før 1890

Recommended Posts

Gjest Børre Bekkelien

Min oldefar Petter Laurits var født utenfor ekteskap 4/11-1875 på Tingelstad, Gran. Hans far oppgis å være Peder Pedersen Solbergseiet. Når Petter Laurits konfirmeres i 1890 står det i kirkeboken at faren er død.Er det noen som kjenner til denne Peder Pedersen Solbergeiet, eller har tips for hvordan en skal angripe dette når opplysningene er så sparsomme.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Thon

Det er ingen bosteder i folketellinga 1875 som direkte kalles Solbergeie. Men gardene Solberg har løpenr. 206 og 207. En klar kandidat synes å være Peder Pedersen født 1850 i Tingelstad, bosatt på Bakkehaug som har løpenr. 207. Han er ugift og sønn av husmannen Peder Pedersen, gift med Gudbjør Nilsdtr. Ved dåpen til Peter Laurits 25. november 1875 kalles faren ungk. og hmds. Ingen av fadderne ser ut til å være farens slektninger. Hilsen Gunnar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Børre Bekkelien

Takk for innspill, skal forsøke å sjekke om denne karen var i live i 1890. Var han ikke det så er han jo en god kandidat!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.