Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torgeir Kvalvaag

[#12445] Lensmenn i Aker?

Recommended Posts

Guest Torgeir Kvalvaag

Var det noengang lensmenn i Aker? Grunnen til at jeg spør er at Henning Sollied i sin bok om Akers gårder skriver at lensmann i Fet, Hans Evensen Ramstad, kjøpte Stovner i Aker i 1712. Problemet er at i den oversikten jeg har over lensmenn i Fet (og Rælingen) finnes ingen Hans Ramstad. Fra 1655 til 1720 gikk nemlig det vervet så å si ubrutt i arv blant mennene på Jølsen. Det jeg derfor lurer på er om han kan ha blitt lensmann etter at han kom til Stovner. Henning Sollied farer jo vanligvis ikke med rene uetterrettelighetene.Har noen noe forslag?Mvh Torgeir Kvalvaag

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Vet ikke noe konkret om Hans Evensen Ramstad, men kan i hvert fall bekrefte at det fantes lensmenn i Aker, som i alle andre bygder.I 1801 var det f.eks. Barthol Nicolai Knoph som var lensmann i Aker. Han var 62 år og bodde med sin familie i Grønlands Storgate nr. 15. Så vidt jeg vet eksisterer huset ennå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.