Jump to content
Arkivverket

[#12477] Johan Hansson(?) Kruckow (ca.1473 - 1538), fra Kroken til Sørheim


Guest Øyvind Gjervik

Recommended Posts

Guest Øyvind Gjervik

I Lars E. Øyane`s bygdebok for Luster / bind 3, Dale2 og Nes sokn, finner man på side 236 under gården Sørheim, denne Johan med spørsmålstegn bak. Er det litt tvil om hvorvidt han var sønn av Hans Kruckow den yngre, som Jon Laberg forteller om i sin 'Hafslo bygd og ætter' under gården Kroken på side 584 og 585?

Link to post
Share on other sites
Guest Lars Løberg

Ja, det er litt tvil om dette. Den beste latinen så langt er vel Henning Sollieds artikkel 'Nogen oplysninger om slekterne Kruckow, Haar og Benkestok.' NST 3 (1932): 274-300, men du skal ikke se bort fra at det vil komme nye, grensesprengende forskningsresultat på Kruckow-familien om ikke alt for lenge.

Link to post
Share on other sites
Guest Øyvind Gjervik

Tusen takk til dere begge to, Lars og Arne! Jeg får skaffe meg kopier av disse sidene. Slik jeg da forstår det, gjøres det nå mye forskning på slekten, og at det har fremkommet ny kunnskap om slekten. Uansett, spennende er det.Jeg får se hva du har inne på sidene Arne.Du er vel i slekt mede Jon Laberg, Lars, og ikke bare tilfeldig navnbelikhet?Vel, jeg får komme meg videre.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.