Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Svein Magnar Hansen

[#12547] Anna Marie Josefa Hendriksen, født Gimsøy i Lofoten 08.04.1889

Recommended Posts

Guest Svein Magnar Hansen

Anna Marie Josefa Hendriksen ble født den 08.04.1889 på Gimsøy i Lofoten. Hennes far var Hendrik Hansen, f. 1853. Etter at hennes mor døde da Anna ennå var ung, måtte hun ta tjeneste i Kvæfjord. Jeg vet imidlertid ikke hva hennes mor het, når hun eksakt døde, og hvor mange søsken hun hadde.Er det noen med tilgang til opplysninger om Gimsøy som kan hjelpe med dette ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Torgeir Kvalvaag

I 1875-tellingen for Vågan finnes en Henrik Hansen f. 1852 i nabokommunen Gimsøy. Ellers vet jeg av egen erfaring at Gimsøy er vanskelig fordi kirkebøker gikk tapt i en kirkebrann.Mvh Torgeir Kvalvaag

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Svein Magnar Hansen

Hjertelig takk til deg Torgeir Kvalvaag.Når det gjelder faren, Hendrik Hansen så antar jeg at det er ham som i I folketellingen av 1865 bor hos Johan Ulriksen (F. 1815 på Gimsø) og hans hustru Gjertru Rasmusdatt ( f. 1835 i Odal), på Haugen i Vågan. Hendrik var da 12 år. På samme tidspunkt logerer foreldrene til Hendrik, - Hans Mekalsen og Lovise Mathisdatter, hos Johan C. Svane (F. 1820 i Vågan) og hans hustru Mekolina Nilsdatter (f. 1822 i Gimsø), på Gravermarken i Vågan. Foreldrene hadde fortsatt søsknene til Hendrik, - Johan Hansen på 2 år og den nyfødte Ane hos seg. I 1875 var Hendrik tjenestedreng hos Ole og Ingeborg Hansen i Guldvik i Vågan. Foreldrene var da flyttet til Syddalsletten i Vågan. og hadde fått datteren Magdalena på 3 år. Johan og Ane bodde fortsatt hos dem. I 1900 bor Hendrik Hansen alene med sønnen Alf (f. 1884) i Henningsvær, etter at konen døde. Deres faste boplass var Haugen i Gimsøsand.Men jeg kan fortsatt ikke se hvem hans hustru hadde vært.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.