Gå til innhold
Arkivverket

[#12565] Problemer m. å finne en person


Gjest Allis-Elin Rokkones
 Del

Recommended Posts

Gjest Allis-Elin Rokkones

Lurer på om dere kan gi meg et råd? Det gjelder en ugift kvinne som føder et uekte pikebarn,man vet ikke når hun er født og hvor hun er født og umulig å finne i FT. Når man vet kvinnens navn, barnets navn og fødested i hvilke bøker eller papirer kan man finne oppl. om kvinnen? Dette gjelder N.Trøndelag og 1874 Mvh og takk Allis-Elin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det naturlige ville være å begynne med kirkeboken, for å hente ut så mye opplysninger som mulig om mor og barn. Noen ganger står fødestedet til barnemoren, og alderen hennes der, men i hvert fall vil man finne bostedet. Fra bostedet i 1874 kan man gå til 1875-tellingen og undersøke om vedkommende fortsatt bor der. Ofg selvsagt bør man søke i 1865-tellingen etter barnemoren.Ofte, men ikke alltid, ville en utenomekteskaplig fødsel i 1874 føre til korrespondanse hos amtmannen, mest om barnefaren, men det kan være gitt nyttige opplysninger om barnemoren der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.