Jump to content
Arkivverket

[#12592] BILDEGÅTE - Et historisk sus - en bondebegravelse i Tressfjord 1936


Guest Nina Møller Nordby

Recommended Posts

Guest Nina Møller Nordby

Av og til har vi behov for litt hjelp med å tyde noen kirkebøker, datere et bilde, identifisere en fotograf etc. Jeg oppfordrer derfor de som har muligheten til det å legge bildene ut på sine hjemmesider og linke spørsmålet dit. For at vi senere skal kunne søke frem bildene her på DA oppfordrere jeg samtidig til å starte innlegget med 'BILDEGÅTE'.I mitt album har jeg et gammel bilde fra 1936 som viser en bondebegravelse. Mine oldeforeldre var så heldig å fange inn stunden. Jeg innbiler meg nesten at man ganske så nær skal klare å identifisere når på året og kanskje hvem som begraves. Tressfjord er et lite sted og bildet må være fra sommer eller høst.Litt merkelig å legge merke til alle kvinnene som går bakerst i følget.http://www.geocities.com/coastwater/bildequiz.htmlObs; siden kan ta litt tid å laste.

Link to post
Share on other sites
Guest Glenn Murray

Nina, geocities.com har stengt av tilgangen til brukerområdet ditt pga. stor trafikk. Hvis problemene fortsetter så kan du maile bildet til meg så kan jeg legge det ut hos meg en periode. Jeg har båndbredde nok.Det vil si, - da jeg la ut kartet fra Abelsteds Reiseruter 1892 i fjor høst ble det lastet ned så mye billed-filer fra min web at 'noen' nektet å tro det dreide seg om gamle kart. En diskret kontroll bekreftet imidlertid at fraværet av naken hud var totalt!http://www.murray.as/genealogy/

Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Takk for tilbudet. Jeg mailer deg bildet så kan du komme tilbake med linken. Beklagelig dette, men Geocities har tydligvis en del begrensninger. Hjemmesiden blir titt og ofte steng pga. for stort besøk. Det er ikke lett når slektsforskning og 'naken' hud tydligvis går for det samme.

Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Tusen takk. Litt reklame her, men jeg har invistert i en ny scanner og må si meg veldig godt fornøyd med kvaliteten. Dette er sort/hv bilder av lite og gammeldags format. 4x6 tror jeg.Når bildet ble såpass stort (rund kista), mener jeg å gjenkjenne en av mine slektninger. Skal sjekke det bedre opp.En venninde av min oldemor var fra Tressfjord, og hun var gift med Alf Møller fra Oslo. De bosatte seg på Galgeberg i Oslo. Håper jeg kan komme på hva hun het bortsett fra Møller som gift.Kanskje r denne begravelsen knyttet til hennes familie.Andre bilder som er knyttet til denne turen innom Tressfjord er bildet av 3 seterjenter. Ellers er det bilder både fra 1934 og 36 i albummet.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.