Gå til innhold
Arkivverket

[#12623] Tone Trondsdtr. (ca. 1686-1766), gift til pl. Hiran på Krokskogen, Hole. Opphav?


Gjest Svein Arnolf Bjørndal
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Tone var gift med Rasmus Bentsen Hiran (ca. 1688-1745)De hadde disse barna:1) Anne, dpt. 29/9 1723, Hole. Gift med Hans Amundsen. Bosatt på Hellandseie.2) Kari, dpt. 31/7 1729.3) Trond, dpt. 22/4 1734, Hole. Begr. 16/5 1734.4) Trond, dpt. 26/5 1737, Hole. Gift 11/2 1762 i Norderhov med Berthe Eriksdtr. De bodde flere steder, til sist i Bragernes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Grethe Flood

Dette er på siden av tema, men jeg tar det inn [url="http://www.kjentmannsmerket.org/Benteplassen.htm>http://www.kjentmannsmerket.org/Benteplassen.htm. Her står det:”Benteplassen er en gammel finneplass i Krokskogen(…)Opprinnelig het plassen Hiran, som er finsk for «Musebråtan». Her bodde etter hvert finnebonden Bent og kona hans, Kari. Under svenskehærens fremrykning i 1716 klarte de å villede soldatene og ble siden belønnet med tre års skattefritak for sin «Troeschab, Fliid og store Hazard». Dette forteller oppslagsverket «Marka fra A til ?. Siden er det reist et minnesmerke på Benteplassen, det ligger på vestsiden av veien.”Her er også en lenke om Benteplassen (Hiran)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Takk for svar, Grethe, men akkurat dette visste jeg fra før. Det er forresten ikke særlig sannsynlig at Bent Aslesen Hiran var finne, jfr. en annen debatt her tidligere, men han har trolig overtatt en plass ryddet av finner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.