Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest John Nordbø

[#12643] Engelske forfedre

Recommended Posts

Guest John Nordbø

Nå er også min kone blitt interessert i å søke etter sine forfedre. Hun er født i England, de fleste i hennes slekt er engelske - med noe innblandet skotsk blod. Er det noen i brukarforum som kjenner til hvilke linker man kan søke når man bare skal over Nordsjøen for å lete etter sin slekt?? John Nordbø

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kjellaug Robberstad Petit

Det er ihvertfall to britiske genealogi grupper:news:england.genealogy.miscnews:soc.genealogy.britainMvh Kjellaug R.P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Arne Solås

Du finner folketell. 1881 'British Isles' på Familysearch.Mvh. Arne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest John Nordbø

Takk til Kjellaug og Arne for gode forslag. Har allerede vært innom Familysearch og funnet en rekke av min kone Ruth's forfedre på morsiden. På farsiden gikk det ikke like greit, men skal prøve de to news gruppene her, så får vi se. John Nordbø

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Glenn Murray

The best of British luck to her ! Hun vil møte systemet som oppfant begrepet 'red tape' på sitt aller verste. Byråkratisk, lite tilgjengelig og egentlig tilrettelagt for at et kobbel av spyttslikkende agenter skal kunne flå sine klienter for oppslag i offentlige protokoller. Opphavsrettslige problemstillinger (knyttet til Crown Copyright) som med norske øyne virker rent ut latterlige. Ja, jeg sier det rett ut; et snev av britisk arkiv-byråkrati og jeg er helnorsk i månedsvis. Den halvdelen av slekten min som er britisk har jeg hverken temperament eller tid til å se nærmere på, før jeg blir pensjonist og kanskje mer tålmodig.All ære til vår hjemlige arkivfolk som av en ikke bare er bra, men faktisk i offentlig sektors elitedivisjon når det gjelder nytenking !Et godt utgangspunkt for å se etter slekt i på de britiske øyer er her: [url="http://www.genuki.org.uk/>http://www.genuki.org.uk/. Det britiske byråkratiet begynner også å få opp dampen, se: http://www.familyrecords.gov.uk/. Det skjer spennende ting med avskrifter av offentlige registre her: http://freebmd.rootsweb.com/. På de to første nettstedene finner du link-samlinger til det meste av det som er relevant i UK & Irland.Vennlig hilsen,Glenn MurrayKontaktinfo på:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Vidar Larsen

Hi Glenn. Be careful not to tar everybody with the same brush. The Scottish system, although nowhere near as good as the Norwegian system (DA) is better than the English system. But irrespective of country you will incur a costHi John, If ‘your Scottish blood' were born in Scotland, try the link in tema 11550. Mvh Vidar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.